Svårighetsnivå   Lätt

Tid  3 timmar 9 minuter

Koordinater 1044

Uploaded den 31 maj 2015

Recorded maj 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
190 m
97 m
0
2,5
5,0
10,08 km

Visad 6093 gånger, ladda ned 124 gånger

i närheten av Mheer, Limburg (Nederland)

Mooie wandeling nabij Mheer, Noorbeek en in de Voerstreek. De wandeling gaat door beekdalen, door bloemrijke weilanden, door hellingbossen, langs akkers en door de dorpjes Noorbeek, Meersch en tipt net ’s Gravenvoeren aan. In België loop je deels door natuurreservaat Altenbroek, met kans op wilde zwijnen.
De wandeling begint in Meersch en gaat eerst zuidwest door het dal richting Hoogbos, maar al snel beklim je over een smal pad de Snouwenberg en heb je over akkers een wijds uitzicht. Boven kom je aan de Voerenstraat, die hier de grens vormt en daal je daarna aan de andere kant weer af op een klein paadje door het hellingbos tot aan de weg (Altenbroek) die ’s Gravenvoeren verbindt met kasteel Altembrouck. Je loopt langs de Molenhoeve en slaat dan links af op een pad door de bloemrijke weiden in het Noordal. Je kruist de Noorbeek, klimt een stukje tot de rand van het weiland en loopt dan een stukje westwaarts om vervolgens weer door het weiland terug te lopen naar genoemde weg, waarbij je opnieuw de Noorbeek passeert. Over de weg loop je naar de rand van ’s Gravenvoeren (Vitschen), waar zich een cafeetje bevindt. Je slaat het asfaltweggetje links in en loopt langs de heuvel naar het riviertje de Voer. Hier loop je een stuk langs tot je ter hoogte van Schophem het dal verlaat en een pad door het hellingbos beklimt richting Schophemerheide. Boven kruis je de weg en daal je weer af richting Noorbeek over een bredere onverharde weg die vlak voor Noorbeek in asfalt overgaat. In Noorbeek bevinden zich een aantal cafés en restaurants. Van Noorbeek loop je over paden door het grasland in het dal en dan de helling op langs Bergenhuizen. Boven komt het paadje bij een vijfsprong en kies je de onverharde weg terug naar Mheer.
Horeca bij Vitschen, Noorbeek en bij aankomst in Mheer. Bij het beginpunt bevinden zich een aantal parkeerplaatsen langs de weg.

4 kommentarer

 • Bild av LucT

  LucT 2015-sep-16

  I have followed this trail  View more

  Aangename wandeling, perfect voor een middagje in de voerstreek

 • Bild av Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp 2015-sep-16

  Bedankt Luc voor je review!

 • Bild av Piron Alain

  Piron Alain 2017-maj-08

  I have followed this trail  View more

  Très belle randonnée dans une magnifique région.
  En plus le château est unique.

 • Bild av Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp 2017-maj-09

  Piron Alain, merci pour vos commentaires!

You can or this trail