Cabacés Turisme

Cabacés Turisme

999

L'Ajuntament de Cabacés, us proposa un seguit de rutes per tal que conegueu el nostre poble en les seves diferents vessants: paisatgísticament, històricament i culturalment.

Cabacés és un petit poble de 300 habitants que pertany a la comarca del Priorat. Situat al nord-oest d'aquesta comarca és també un dels pobles del Parc Natural de la Serra de Montsant.
Enfilat a dalt d'un petit turó entre les serres de Cantacorbs i dels Solans, té un terme amb una extensió de 32,21 km travessat de nord a sud pel riu Montsant. L' orografia del terme, és força abrupta envoltada de serres, boscos i fonts, que fan que sigui un lloc perfecte per fer excursions de no massa dificultat i gaudir de la natura.Els abundants tormos de conglomerat, coves, balmes, avencs i marges de pedra seca perfumats per les nombroses plantes aromàtiques, confereixen un caire únic al nostre paisatge.Llocs indispensables que heu de visitar a Cabacés per la seva bellesa, són: les ermites de la Foia i Sant Roc, i el Pont Vell, un pont medieval de grans dimensions a sobre del riu Montsant.
Cabacés és també un dels punts d'accés a la Serra del Montsant.

El nostre poble, és un poble amb molta història. Ja existia com a nucli de població durant la dominació musulmana i era anomenat aleshores, Avincabacer. Avui en dia, queden poques restes d'aquesta època però hi ha nombrosos arcs apuntats de l'època medieval.
Us proposem que seguiu la Ruta del Patrimoni Arquitectònic si voleu endinsar-vos i gaudir de la seva història.

L'activitat econòmica de Cabacés està lligada a l'agricultura i més concretament a la producció d'oli d'oliva. La Cooperativa de Cabacés produeix un dels millors olis que podem trobar al mercat: l'oli Baronia de Cabacés, amb reconeguts premis com el Románico Esencia o l' Ecoviure.I des de fa dos anys, el Fusió d'Aromes, l'última aposta de la Cooperativa.
A primers de desembre Cabacés celebra la fira de l'oli. Podreu tastar l'oli nou, fer visites guiades al moli, al patrimoni arquitectònic, visitar el museu Miquel Montagud i l'església, on podreu veure el retaule gòtic de Santa Maria, del segle XV atribuït a un pintor molt proper a l'escola de Lluís Borrassà.

Paisatge, història i cultura, això és la nostra terra. Visiteu-la!

Recordeu-ho: cal respectar les muntanyes i els boscos. Són de propietat privada. El manteniment i la millora d'aquest patrimoni és responsabilitat de tothom.
No l'embruteu amb les vostres deixalles. Recolliu-les i emporteu-vos-les.

Medlem sedan oktober 2019