estimemfontdelgos

estimemfontdelgos

294

Manifest Plataforma d'estima pel barri de la Font del Gos-Can Papanaps

El nostre barri va quedar afectat urbanísticament com a parc forestal en el Pla General Metropolità del 1976, en quan va ser construït baix la legalitat a finals dels 40, degut a l’afectació es retiren els permisos d’obres a les cases que formen el barri, i a més l’ajuntament abandona qualsevol idea que suposi alguna millora de la nostra situació, però nosaltres seguim pagant els impostos igualment. Ha sigut la lluita veïnal i esforços propis dels veïns que formen aquesta comunitat que s’han aconseguit petites millores al barri.

Els motius de l’afectació NO són medi ambientals, els veïns han vist al seu voltant la construcció de les bombones de gas i asfaltera (ja retirades), mirador Montbau i Horta antics abocadors, Velòdrom, reformatori Can Llupià, Cotxera Busos TMB, Ronda de Dalt, Tanatori, Residència Àgora, la línea amb el Parc Natural de Collserola es va traçar amb criteris especulatius.

Amb una població de quasi 350 habitants i més de 100 cases, gran part dels veïns són jubilats i l’altra part gent jove i famílies que va en augment, necessitem que el canvi arribi ràpid, necessitem que les millores arribin ja, recordem els 39 anys d’espera.

Punts a canviar: ­
-Desafectació urbanística i instal.lació de sistema contra incendis
­-Donar els permisos d’obres als veïns per a que reformen les seves propietats tant malmeses
­-Senyalització, accessos amb cotxe i per al peató perillosos
­-Manteniment arbrat, de la vegetació i del moviment de terres insuficient
­-Enllumenat exterior i clavegueram insuficient, cablejat perillos
­-Pas del bus 185 per dins del barri, i parades amb marquesines
­-Crear equipament de barri al descampat Camp del Sord (Ronyo d’Horta) propietat TMB
­-Connexió entre barris i per baix de la ronda de dalt, cobertura de la ronda de dalt

Aquest tracte suposa ficar en perill la salud i el benestar dels ciutadans que reben aquest tractament, la gent es fa gran, o ha mort esperant i lluitant pels seus drets, amb açò no volem fer responsable només a l’actual govern, si no també a tots els partits polítics que han passat, estan i estaran en el govern, i no fan res per normalitzar la situació urbanística.

Primer reivindiquem que continue l'estudi BIMSA de millora de la Font del Gos - Can Papanaps, amb el que l'anterior govern va arribar a un acord amb tots els veïns, aquí el document.

Segon com a integrants del grup de treball de Barris de Muntanya de Barcelona, donin solucions a les conclusions extretes de les jornades, enllaç al web.

Medlem sedan april 2009