Club Pirinenc Andorrà

Club Pirinenc Andorrà

391

El Club Pirinenc Andorrà es fundà el 15 d'agost de 1970 com a resposta a les inquietuds d'un grup de persones apassionades per l'excursionisme, amb l'activitat física i esportiva a la muntanya com a nexe d'unió i cooperació. És el club de muntanyisme en actiu més antic del Principat i també el que compta amb major nombre de socis (928).

El club ha evolucionat en paral·lel als canvis socials i a la transformació de l'esport i del lleure viscuda al país i arreu. Hem anat incorporant diferents modalitats esportives (barranquisme, espeleologia, alpinisme hivernal…), hem organitzat curses de muntanya (Històrica Cursa de Sant Bernabé, Travessa de les 3 Parròquies, Kilòmetre Vertical Vallnord i Nocturna Pas de la Casa). Recentment hem tirat endavant dues iniciatives de formació continuada per a infants i adults que han tingut una gran acceptació: l'Escola d'Escalada (el 2017) i l'Escola d'Esquí de Muntanya (el 2018).

El 2020 s'esdevé el nostre 50è aniversari i estem preparant un seguit d'iniciatives per celebrar com pertoca una efemèride tan senyalada i per oferir a gent de tota edat, sexe i condició i motivacions, les maneres més diverses de gaudir de l'inacabable patrimoni natural d'Andorra i del Pirineu.

Medlem sedan februari 2017

Premium-medlem