Moving time  3 timmar 27 minuter

Tid  4 timmar 34 minuter

Koordinater 1846

Uploaded den 1 juni 2019

Recorded juni 2019

-
-
453 m
217 m
0
2,6
5,1
10,29 km

Visad 301 gånger, ladda ned 8 gånger

i närheten av Quareux, Wallonia (Belgique)

Fonds de Quarreux. Dit gebied is sinds 1970 erkend als uitzonderlijk Waals erfgoed en lokt elk jaar heel wat nieuwsgierige bezoekers. Tijdens een wandeling langs de Amblève zullen wandelaars in de bedding van de rivier geheimzinnige ronde rotsen zien liggen die hier al eeuwenlang de strijd met de rivier aangaan. Volgens een legende zouden deze kwartsietstenen met parelwitte aderen het resultaat zijn van een verbond tussen Hubert Chefneux, een molenaar uit Fonds de Quarreux, en de duivel. Maar liefhebbers van geologie houden het waarschijnlijk liever bij de wetenschappelijke verklaring: kwartsiet is in tegenstelling tot schiststenen enorm slijtvast en bijna niet gevoelig voor erosie, waardoor de rotsen koppig het hoofd blijven bieden aan de Amblève die hier zijn bedding uitdiept. Wie houdt van legendes of graag de natuur in trekt, kan in de Fonds de Quarreux zijn verbeelding de vrije loop laten en terug in de tijd reizen.
Deze wandeling is veel aangenamer in de zomer wanneer Ninglinspo een veel te drukke plaats is, het is ook maar een klein stukje verder, maar veel rustiger en prachtige natuur.
Bij WP16 moeten we recht naar beneden. Er is geen pad meer door de bosbouw van enkele jaren terug, maar je kan er redelijk goed door tot aan de rivier.
Een regio was afgesloten met een hek. Zeer eigenaardig, weer typisch voor Wallonië. Aan de andere zijde stonden op hetzelfde ogenblik andere mensen die ook geschrokken waren. Zij hadden niets tegengekomen van hekken en ik ook niet. Dan er maar naast, zoals ook al te zien was WP13. Iets verder een bord privé WP 14, weer zo iets, ben erdoor gegaan en heb een heel mooi stuk gezien, in deze streken zet men nogal snel privé. daarom ook dat ik erdoor ben gegaan, er was voor mij geen andere optie, als je verder dan 10 km kan, kan je de weg gewoon volgen en later 2 maal links houden.
Opgelet, tijdens jachtseizoen de kalender bekijken. En controleren op teken. Ik had er wonderbaarlijk geen. De eerste keer. Zou ik dan eindelijk een middel hebben tegen teken?

View more external

Waypoint

WP2 en Foto' s

Waypoint

wp3 en foto' s

Waypoint

wp4 en foto' s

Waypoint

WP5 en foto' s

Waypoint

WP6 en foto' s

Waypoint

WP7 Links houden

Waypoint

WP8 Jager materiaal

Waypoint

WP9 en foto' s

Waypoint

WP11 en foto' s

Waypoint

WP12 en foto' s

Waypoint

WP13 en foto' s

Waypoint

WP14 en foto' s

Waypoint

WP15 en foto' s

Waypoint

WP16 en foto' s

Waypoint

WP17 en foto' s

Waypoint

WP18 en foto' s

Waypoint

WP19 en foto' s

Waypoint

WP20 en foto' s

Waypoint

WP22 en foto' s

Kommentarer

    You can or this trail