• Bild av Vossem
 • Bild av Vossem
 • Bild av Vossem
 • Bild av Vossem
 • Bild av Vossem

Moving time  2 timmar 43 minuter

Tid  2 timmar 57 minuter

Koordinater 2676

Uploaded den 28 december 2020

Recorded december 2020

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
104 m
54 m
0
4,0
7,9
15,89 km

Visad 443 gånger, ladda ned 26 gånger

i närheten av Vossem, Flanders (Belgique)

Op wandel in Vossem 🥾Nog even terugblikken op de mooiste wandeling van december 2020: ‘den boeren buiten’ in Vossem! Parkeer je wagen op het gezellige dorpsplein, steek de straat over en duik meteen het wandelnetwerk in. De eerste kilometer wandel je tussen huizen en straten. Maar van zodra je oog in oog staat met boomkwekerij Robeet, wordt de wandeling alleen maar groener. Via een lange, holle kasseiweg klim je het zacht glooiende landschap in. De lus kronkelt enkele kilometers richting Leefdaal, en gidst je via Duisburg terug naar Vossem. 16 km lang hoef je alleen maar akkers en velden te doorkruisen. Het uitzicht wandelt geduldig met je mee. Remember mijn categorie ‘ruime wandelingen’, de wandelingen die je het gevoel geven dat er kéiveel ruimte en lucht rond je is? Deze route is er zo eentje! Uitwaaien zoals aan de kust kan je vanaf nu dus ook gewoon in Vossem. 🌬De wandeling loopt langs het inclusiepad Chemin 37, een rolstoel- en buggyvriendelijk pad. Het is deels aangelegd voor de bewoners van zorgcentrum Gansepoel, een centrum voor kinderen en volwassenen met een beperking. Tijdens het wandelen zag ik enkele jongeren met een beperking rustig langs het pad wandelen. Terwijl ze aan het genieten waren van al het moois en de verbinding met de natuur opzochten, zagen ze er zo ontzettend ontspannen uit. Hun gezicht sprak boekdelen. Het raakte mijn hart. Op dat moment besefte ik twee dingen:

1️⃣ Hoe belangrijk het is om elke dag dankbaar te zijn: dankbaar voor de natuur, maar ook voor het feit dat ik elke dag kan gaan wandelen.

2️⃣ Hoe belangrijk het is dat iedereen toegang heeft tot de natuur. In de vorm van inclusiepaden bijvoorbeeld. Zo’n mooi initiatief. Meer van dat! 🧡Ook uitwaaien? Check de route op Wikiloc of volg deze knooppunten (start dorpsplein Vossem): 414 - 416 - 503 - 504 - 407 - 402 - 323 - 202 - 203 - 204 - 205 - 206 - 509 - 505 - 502 - 501 - 500 - 416 - 413 - 414.

📷 Meer foto’s in de highlight ‘Vla-Bra 2’

3 kommentarer

 • WiWiLoc 2020-dec-29

  I have followed this trail  View more

  Topper van een wandeling, zo'n mooie vergezichten !
  Ik ben een lijstje gestart met wandelingen die ik in de zomer nog eens wil doen om het landschap ook dan eens te kunnen zien en deze staat er direct tussen.
  Je vertrekt in het dorp van Vossem waar parking genoeg is. Na enkele minuten zit je al in de natuur.
  Mijn gemiddelde snelheid lag erg laag, maar ik heb dan ook veel genoten van de natuur die ik tegenkwam: valken, buizerds, zilver en blauwe reiger, muisjes die uit hun gangetjes kwamen piepen...
  Super, bedankt !

 • Bild av DebbyDR

  DebbyDR 2021-jan-16

  I have followed this trail  verifierade  View more

  Mooie, weidse route langs open landschappen.
  Makkelijk te volgen, ideaal om wat rust in je hoofd te wandelen.

 • Bild av Martine Colman

  Martine Colman 2021-feb-21

  I have followed this trail  View more

  Hèèl mooie wandeling, goed begaanbare paden, prachtige vergezichten. Een toppertje!!!

You can or this trail