Tid  6 timmar 4 minuter

Koordinater 914

Uploaded den 1 januari 2017

Recorded december 2016

-
-
463 m
100 m
0
2,7
5,3
10,65 km

Visad 1956 gånger, ladda ned 70 gånger

i närheten av Banyalbufar, Baleares (España)

Caminada molt interessant fent servir camins de carboners alternatius als que en aquest moment serveixen per anar a ses Cases de Planícia des d'Esporles o Banyalbufar i que un d'ells passa per unes rossegueres i pedreres i tenc la sensació i pel llegit i vist que el camí està format per ramals amb elements etnològics de gran valor i ben conservats però per un traçat que no existia i que es va fer amb una bona amplada fins a una cruïlla determinada que davalla a s'Abossar.
He localitzat un article, cercant el nom d'aquest camí, que es diu Es Camí Bord, i el podeu consultar a l'enllaç:
http://dbalears.cat/actualitat/Balears/veins-de-banyalbufar-denuncien-el-cami-que-fa-medi-ambient-a-planicia.html
Començ a Banyalbufar en direcció a la Font de la Vila per lo que és el començament del Camí des Correu i tot d'una em desviaré per la dreta sortint del camí principal per agafar un camí de carro ben conservat que uneix la Font de la Vila amb s'Abossar. Just arribant allà millor botar una paret de marge a l'esquerra perquè la barrera antiga de fusta que no està tancada prohibeix l'entrada i si ho fas et trobaràs seguint a mà esquerra que arribes a sa barrera verde metàl·lica de les cases de s'Arbossar que està tancada i no hi ha manera de sortir (a pesar de les sentències judicials), amb lo fàcil que seria fer un petit camí de servidumbre per enllaçar el camí anterior amb el de s'Arbossar obrint un portell i en paral·lel al de la propietat que no volen hi entri ningú. En fi, com no s'utilitza gaire imagín que poca gent protesta ja que per casi tota la resta els camins ara romanen oberts.
Del camí de s'Arbossar anam en direcció a Esporles fins casi a l'alçada de Son Sanutges i allà seguim com si volguéssim anar al cim de Planícia pel Pas de Son Sanutges però en trobar ses fites que ens envien amunt cap el cim, segueixes el camí a la dreta fins a arribar a uns derrumbaments de penyals impressionant i rossegueres a una zona que al mapa figura com ses Pedreres.
Aquí comença el camí inventat que diu l'article del diari fins a un rama que davalla a s'Arbossar, però noltros seguin tot dret, i al llarg del camí em creuaré amb diverses cruïlles de camins que baixaven al camí de s'Arbossar. Per allà dalt tenc la poca fortuna de donar amb un motorista de trial que ni du placa ni tans sols saluda i me dona a entendre la raó per la que al llarg del camí me trob troncs transversals que creuen el camí (igual algú de per allà intenta posar traves pel pas del triat leros, que al manco el que vaig veure es dirigia en direcció a Planícia). Seguiré en direcció al Penyal de la Vela fins que el senderó desapareix i me top amb una paret que creuaré pel seu extrem i reprendré per avall per un nou caminoi en un entorn ja molt brut d'arbres caiguts fins a arribar als límits de la Finca Pública de Planícia per una paret on el tancat està desaparegut al manco entre dos pals.
Ja allà davallam en poc temps fins a agafar el camí de ses cases de ses collidores però com el meu objectiu avui no era arribar a ses cases de Planícia, agaf ja en direcció oposada en direcció al Rafal, on deixaré la ruta actual per desviar-mé cap el geodèsic del Rafal i contemplar d'allà unes esplèndides vistes i posta de Sol del que és per mi el darrer dia de l'any 2016.
Ja de tornada, enllaç pel Camí del Rafal en direcció a Banyalbufar i acabaré sa ruta, entretinguda, sense gaires dificultats i en molt bones vistes i per camins menys trepitjat on serà difícil topar-me amb gent (llevat del motero)
Korsning

Desviament a la dreta camí de carro

Waypoint

Barrera de prohibit el pas a s'Arbossar

Korsning

Intersecció de camins

Ruiner

Rotllo de Sitja

Informationspunkt

Rosseguera

Ruiner

Ranxo de carboner

Ruiner

Ranxo de carboner

Ruiner

Ranxo de carboner

Ruiner

Ranxo de carboner

Ruiner

Ranxo de carboner

Waypoint

Geodèsic des Rafal

Punt geodèsic a dalt del Rafal just damunt de sa Torre de Ses Ànimes
Ruiner

Ranxo de carboner

Ruiner

Forn de calç

Korsning

Intersecció

Korsning

Intersecció

Korsning

Intersecció

Korsning

Intersecció

Informationspunkt

Barrera de fusta

Informationspunkt

Bassa

Informationspunkt

Barrera metàlica

Informationspunkt

Bot paret

Per sortir de s'Arbossar ja que no tenen un acces obert del camí que ve de Sa Font de la Vila al camí de s'Arbossar he de botar sa paret; afortunadament trob una escala al devora: Convé remontar per l'esquerra sense entrar a les cases i botar el marge per arribar al camí de l'Arbossar. De totes maneres si algú ens aglapis els podem dir que incumpleixen en aquell punt la sentència d'obertura de tots els camins de la zona.
Informationspunkt

Petit Amagatall Agrícola

Korsning

Intersecció

Ruiner

Forn de calç

Informationspunkt

Limit finca pública de Planícia

Paret amb tancat llevat entre dos pals
Ruiner

Forn de calç

Informationspunkt

Derrumbaments i pedreres

Informationspunkt

Derrumbaments i pedreres

Aprofitant el material derrumbat es veu es varen explotar com a pedreres
Informationspunkt

Pi caigut

Informationspunkt

Portell

Límit de la pripietat de la finca pública de Planícia
Informationspunkt

Final de paret al costat del Penyal de Vela

Finalitza el tirany i hem de trevessar paret deca per l'extrem per davallar al nou tram ja a l'altra vesant
Ruiner

Ranxo de carboner

Ruiner

Ranxo de carboner

Informationspunkt

Roques caigudes

Ruiner

Rotllo de Sitja

Ruiner

Rotllo de Sitja

Korsning

Intersecció

Korsning

Intersecció

1 comment

 • Bild av Joan Sintes

  Joan Sintes 2019-apr-03

  Ruta que transcorre entre alzinars, sitges, cabanyes de carboners, on se sent la feina d'aquell temps.
  Arribats al track de la finca de s'Arbossar, barrera d'ullastre que indica finca privada, l'hem trobada oberta i ens assabentat que hi fan obra de reforma, hem pogut entrar i dirigir-nos al següent track, bot paret.
  Just a la dreta de la porta metàl·lica de color verd hi ha un portell de fusta d'ullastre que permet sortir de la finca i sortir al camí, la resta de la partió està barrada amb tanca metàl·lica de reixa.
  Imagino que qualsevol dia ja no és podrà passar, o que han deixat aquest portell obert per donar compliment a la sentència judicial (?).
  Fàcil seria fe un tirany per tal d'evitar entrar a la finca.

You can or this trail