-
-
581 m
340 m
0
1,5
3,0
6,0 km

Visad 227 gånger, ladda ned 20 gånger

i närheten av Santa Marina, Catalunya (España)

Anem a donar una volta per camins recentment netejats pels amics de Pratdip, en concret l'accès a la Cova de Cal Plà i a la Font de Cal Castell...una molt bona feina !!!
Sortim de l'ermita de Santa Marina de Pratdip per la pista que porta a la Duera, o sigui a la nostra esquerra, fins a un collet que hi han uns indicadors. Agafem sender cap a la nostra dreta en direcció a la Punta i Creu de Santa Marina...passem per sota una torre de A.T. l'accès a la Creu és una mica delicat, que no difícil...ok? Després sortint de la Punta també trobem un pas equipat amb una escala per facilitar la baixada (en el nostre cas). Seguim caminant en direcció W cal al Coll de Santa Marina, on trobem el GR que va de Remullà i VAndellós a l'Ermita de Santa Marina...nosaltres seguim recte en direcció a la Mola de la Viuda que tenim devant nostre. TRobem marques de pintura blava en tot el camí...potser en sobren unes quantes ! No cal indicar el camí quan és evident, si no omplim la muntanya de pintura. Després d'una pujadeta trobem el indicador de la Font. Nosaltres seguim pujant ignorant el pal indicador. Ara estem caminant per la Serra de Santa Marina, a la Mola de la Viuda. Arribem al punt més alt i hi trobem un pal indiacdor...el Pas del teix. Si en aquest punt seguissim endevant trobaríem la Canal del Macari que dona al Coll Roig, devant mateix de la carretera que porta a Llaberia. Nosaltres baixem pel Pas del Teix...delicadet...al fons de la canal, un indicador ens porta a la Cova de Cal Plà, que és una balma una mica fonda i protegida, que segons ens han explicat aquí s'hi amagava un veí del poble en èpoques difícils...per dir algo. Desfem el camí de la Cova i el indicador ens porta a la Font de Cal Castell. La font està en una obaga de la muntanya. Ara només hi trobem un tollet fangós..la sequera és molt dolenta! seguim el camí i ens porta per on habíem passat abans. Anem fins al Coll de Santa Marina i ara baixem pel GR. Ens porta directes a l'ermita sense problema. He de senyalar Que estant dalt del coll he sentit una moto, i després baixant pel GR he vist com queden els camins degut a aquests animals !!! El camí destroçat !!! Un camí antic, que anys fa, era empedrat...ara està destroçat que quasi no es pot ni caminar. Demano a l'ajuntament de Pratdip que intenti posar-hi remei.
Waypoint

549 m.

549
berg

563 M.

563
berg

593 M Mola de la Viuda

Waypoint

Cal Castell

Construcción
Waypoint

CARENA de la Mola de la Viuda

560 m altura
Waypoint

Coll de Duera GR-192

Huerto
Waypoint

COLL DE STA MARINA

Waypoint

COVA DE CAL PLÀ

Waypoint

Creu de Sta Marina

520 m altura
Ruin

Ermita de Santa Marina

Construcción
Waypoint

FONT DE CAL CASTELL

vatten

Font de la Duera ???

Huerto
Waypoint

GR-172 (motos !!!)

Waypoint

Indic Cova-Font

540 m altura
Waypoint

Indicador Font (dreta)

Waypoint

Indicadors varis

Waypoint

LA DUERA

Huerto
Waypoint

Pas de l'Escala

520 m altura
Waypoint

PAS DEL TEIX (INDIC)

Waypoint

PK

berg

Punta de Sta Marina

Waypoint

SERRA DE SANTA MARINA

Waypoint

Torre A.T.

2 kommentarer

 • Bild av jdfb

  jdfb 2017-dec-11

  I have followed this trail  View more

  D'acord amb tot però insisteixo en que CAL CONTROLAR ELS MOTORISTES DESTROSSA CAMINS. VERGONYÓS!!!

 • Bild av lluisma

  lluisma 2017-dec-12

  Això és la incultura "jdfb". A veure si es pot fer quelcom per parar aqueta gent. Aquests camins són patrimoni dels nostres pobles i la seva gent...camins, barraques, marges, pous, ...

You can or this trail