-
-
416 m
147 m
0
3,0
6,0
12,02 km

Visad 642 gånger, ladda ned 5 gånger

i närheten av Monistrol de Montserrat, Catalunya (España)

Se parte de la estacion de tren cremallera del Monistrol. Tienes unas vistas espectaculares de Montserrat ya que desde esa montaña podemos ver todo Montserrat a lo ancho. La malloria del camino es de tierra y ancho, no es ideal hacerlo en verano pase mucha calor no hay ninguna sombra en todo el recorrido.
Ruiner

Sant Antoli

És tracta d'una construcció d'estil romànic dels segle XIV, feta a instàncies del prior de Montserrat Ramon Vilaregut, l’escut del qual figura sobre la llinda del portal. Actualment l’edifici presenta un estat de ruïna irreversible. Forma part de l’eremitori de Montserrat Les primeres notícies del municipi es remunten a l'any 888. En aquell moment el comte Guifred fa una donació al monestir de Ripoll que inclou algunes esglésies situades al cim i als peus de Montserrat. El nom Monistrol, però, no apareix fins al 942 en un document de compra que fa Cesari, fundador i primer abat de Santa Cecília. Quan al topònim hi ha força consens en fer-lo derivar del terme llatí monasteriolum, que podríem traslladar a l’actual català, com petit monestir.
Ruiner

Hostal de la Creu

L'antic hostal medieval de l'Hostal de la Creu de la Guardiola era el darrer hostal que hi havia en el camí romeu a Montserrat abans d'arribar a la població de Monistrol de Montserrat, travessar el Llobregat i afrontar la pujada a la muntanya màgica. Aquest punt ja és de per si revitalitzant si fem una ruta a Montserrat, ja que és quan ens apareix tot el massís de Montserrat enfront en tot el seu esplendor, quasibé a tocar. L'hostal rep el nom d'una desapareguda creu de terme que hi havia en aquest lloc. En aquesta zona, en el camí romeu encara podem trobar-hi restes dels arranjaments amb pedra que Pere el Cerimoniós va manar fer amb enllosats, murs i amb un desguàs lateral per a que l'aigua de pluja no erosionés el camí. També hi ha una font i s'hi va excavar a la roca una bassa de bones dimensions (de 7 x 4 metres) per a abeurar els animals.

Kommentarer

    You can or this trail