Tid  5 timmar 27 minuter

Koordinater 1649

Uploaded den 19 oktober 2017

Recorded oktober 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
242 m
116 m
0
3,0
6,1
12,16 km

Visad 1167 gånger, ladda ned 49 gånger

i närheten av Usall, Catalunya (España)

Marxa per Fontcoberta.
Excursió de la secció de muntanya del CEO efectuada el dia 15 d’octubre de 2017.
El guiatge de la marxa, així com les amenes i erudites ressenyes que han amanit el reguitzell de fonts, masos, edificis singulars; religiosos i civils, anècdotes, veïnats amb llarguíssima història, arbres monumentals, de la mà de camps, boscos i un entorn de gran valor paisatgístic ha estat a càrrec del senyor Joan Coma.
No content amb tan treballada intervenció, en Joan ha tingut a bé invitar el grup de caminaires a esmorzar al mas l’Oriol, casa seva, lloc on una cinquantena de persones hem gaudit de l’hospitalitat i atencions dels pares del Joan.
0 - Plaça de la Font.
És una plaça conformada als anys vuitanta del segle passat en cobrir la riera de Melianta. Pren el nom de la propera font de Melianta. Hi ha un monument a Lluís Companys, inaugurat el 2001.
1 – Font de Melianta.
El topònim Melianta significa “ gran estimball “. Ha donat nom a la font, al rec, al clot i al veïnat de Melianta que s’estén a la seva part superior. Una llegenda, “ La jove de la Farrés “, ens recorda l’origen d’aquest barranc provocat per l’enfadament del dimoni en no ser correspost per una jove de la Farrés, un veïnat rural molt proper, quan tornava de ballar a Banyoles pel camí ramader. El clot de Melianta és travessat pel rec de Melianta, un petit curs d’aigua que en aquest indret es desploma per una petita cascada que deixa entreveure el travertí de la zona. La font de Melianta es troba en un pendís del clot de Melianta. Era una font molt reputada temps enrere. Tot el paratge, el clot i la font, conformen un espai fondal molt interessant.
2 – Monòlit de la Pedra Dreta.
Hi arribarem després de pujar unes escales que salven el pendent pronunciat del clot de Melianta. Quan arribem al capdamunt estarem al pla de la Bruguera i ben a prop, després de vorejar la depuradora de Melianta, hi trobarem el monòlit de la Pedra Dreta. Probablement s’hi va col•locar durant la Guerra Gran ( 1793 – 1795 ) tot i que no en sabem la seva finalitat. Duu una inscripció difícil de llegir. La veu popular ha inventat una llegenda al seu voltant. La contalla explica que una dona que anava al mercat a Banyoles va parir – hi un nen. Aquest, de gran, per recordar el lloc del seu naixement va aixecar – hi la Pedra Dreta com a faristol per a un missal quan hi havia un campament militar instal•lat.
3 – Font de la Teula.
El seu nom prové perquè antigament l’aigua canalitzada per una teula. Actualment surt per un broc format per una boixa de carro. És una font que raja sovint i la seva aigua era molt bona. És a prop del camí dels Morts que mena de Figueroles a Fontcoberta.
4 – Veïnat de Figueroles.
La torre de Figueroles ( can Figueroles ) és la masia més rellevant del veïnat de Figueroles i probable origen del veïnat. Citada el 917 com a “ Villa Frigoles “, era una possessió del monestir de Banyoles. L’actual masia fou refeta pel remença Joan Figuerola al segle XVI i ha tingut successives reformes que s’allarguen fins al segle XVII. La torre que li ha donat nom duu la data de 1522. Altres masies importants del veïnat són ca l’Ericus, can Gelada i can Xaló. La primera té una llinda del 1571 i va ser la casa del remença Jaume Ferrer. Les altres tenen finestres gòtiques. Joan Figuerola va ser un dels qui van signar la Sentència Arbitral de Guadalupe ( 21 d’abril de 1486 ) que va resoldre el conflicte remença. Jaume Ferrer va organitzar els pagesos remences durant la primera guerra remença ( 1462 – 1472 ). Els Reis Catòlics els van honorar amb el reial privilegi militar de generositat.
5 – Ca l’Oriol.
Trobem aquesta casa una mica allunyada del veïnat de Figueroles. És l’antic mas “ Ermedàs “ citat “ Hermedano “ l’any 957. Era possessió del monestir de Banyoles. Es destaca el finestral gòtic del segle XVI i un matacà defensiu. A principi del segle XX va ésser segona residència dels germans Josep i Joan Llimona, artistes de renom ( pintor el primer i escultor el segon ), que van edificar la casa modernista adossada a la masia, obra de Rafael Masó.
6 – Font de Pedra.
Rep el nom per la cascada artificial, feta de pedra, del rec del Pouet que desguassa al Garrumbert ben a prop. A la paret on hi ha el broc de la font hi ha unes xifres de difícil interpretació. Suggerim que és la data del tres de juny del 1898. Podria ser l’any de l’arranjament de la font. La font raja esporàdicament.
7 – Veïnat d’en Fares.
El veïnat d’en Fares rebia antigament el nom de veïnat de “ Prevadones “ ( 1221 ) que, segons Coromines, podria fer referència al dret de cuixa dels senyors feudals. El nom actual s’utilitza des del principi del segle XIX quan la família Fares va començar a tenir renom. Can Fares és una pairalia acabada el 1844. Els seus propietaris, que han exercit diversos mecenatges a Fontcoberta, es van comprometre amb les carlinades del segle XIX i amb l’ideari tradicionalista. Cal Masover ( o can Fares Vell ) és la masia més antiga del veïnat. El 1017 és citada com a “ Villa Iafare “
8 – Aulina reclamadora de l’Omeda.
Aquesta aulina és l’arbre més representatiu de Fontcoberta juntament amb la del puig Saguàrdia. Totes dues van ser protegides per la Generalitat de Catalunya el 1991 com a arbre monumental. La seva forma troncocònica és volgudament modelada. Servia per caçar ocells, sobretot tords. A punta de clar, el caçador feia sonar un reclam a l’interior de la capçada de l’arbre amb la finalitat d’atreure’ls. En sentir el so, els ocells eren atrets i topaven amb les palletes de ginestó empeguntades de vesc que prèviament s’havien col•locat en petites obertures practicades a les rames. Queien a terra perquè no podien volar i només calia ensacar-los. Sense disparar ni un sol tret, les captures eren espectaculars. Actualment, aquest tipus de caça és prohibida. Fontcoberta tenia altres aulines reclamadores. Aquesta aulina és a prop del camí de la Serra que anava de Fontcoberta a Cornellà del Terri.
9 – Aulina reclamadora del Saguàrdia.
Aquesta aulina reclamadora pren el nom del puig on es troba. Té les mateixes característiques que l’aulina reclamadora de l’Omeda.
10 – Font de can Pujol.
Can Pujol és una masia fortificada important del poble de Fontcoberta, documentada des de 1295. La masia i la torre de defensa adjunta, de principi del segle XVII, evidencien la capacitat econòmica dels seus propietaris. La terrassa conserva dues garites cantoneres, i la torre, de planta rectangular i tres pisos, un notable matacà. La font de can Pujol neix a ponent de la masia. L’aigua, que és canalitzada per una mina subterrània de 109 m. de llargada, brolla a l’interior de la casa i tot seguit a l’exterior. Omple un rentador i un viver. La font de can Pujol, que neix a cobert, ha donat nom al poble de Fontcoberta.
11 – Fontcoberta.
El petit nucli del poble de Fontcoberta té un origen clarament medieval. Es va formar al costat del temple parroquial de sant Feliu a l’empara dels trenta passos de sagrera que afavorien l’agrupament de la població. A l’entrada del poble trobem el Pedró, un petit oratori construït durant la Santa Missió de 1952 amb elements procedents del pedró antic – destruït el 1936 – que se situava a l’inici del camí que duu a Figueroles. L’església de sant Feliu és una construcció romànica notable de final del segle XII. El campanar – restaurat el 2003 – és l’element més singular. Es conserva l’acta de consagració del primer temple de l’any 917.
12 –
L’edifici consistorial es troba a la plaça Major de Fontcoberta. El 10 de setembre de 1989 es va inaugurar les reformes efectuades per adequar- lo a les necessitats actuals. Una llinda de finestra del cos principal porta la data de 1616. Té una columna molt antiga adossada a un pilar exterior que podria ésser un element reaprofitat de la primera església de Fontcoberta, del 917. Des d’aquí seguirem pel camí Fondo, a la dreta de l’Escola Vella, un tram d’uns tres – cents metres de l’antiga carretera d’accés a Fontcoberta que passa al peu del puig Ballador.
13 – Font de la Mare de Déu de la Font.
Arribem en aquesta font pel camí de Missa de la Farrès a Fontcoberta. L’aigua és recollida en una petita cisterna i surt a l’exterior a través d’un broc. En una llinda de la font hi ha la data de 1701. És una font abundosa i mai s’ha estroncat. La seva aigua era molt estimada per beure. A més, alimenta el safareig que hi ha al costat, construït pels veïns de la Farrès, on fins fa poc s’hi rentava la roba, i que encara serveix per regar els horts propers. A partir de la dècada de 1960 es van anar abandonant els horts i ara en queden ben pocs. L’aigua de la font també es va aprofitar per proveir el camp d’aviació de Martís. Amb aquesta finalitat, el 1938 es va construir una caseta al costat per ubicar – hi la bomba que impulsava l’aigua fins a un gran dipòsit que encara es conserva a la Torre de la Farrès. Des d’aquest punt elevat i per gravetat arribava a través d’una llarga canonada fins als hangars situats sota Centenys. El paratge de la font és d’una gran bellesa, encara que descurat, molt adequat per prendre – hi la fresca, passejar o reposar. Segons creença que arrenca a l’època medieval, l’aigua de la font tenia “ meravellosa virtut “ i curava tota classe de malures.
14 – Font del Capellà.
El nom de la font prové del fet que gran part del paratge de la Mare de Déu d4e la Font i dels horts circumdants són propietat de la parròquia de sant Feliu de Fontcoberta. La font sempre raja. Ho fa sense broc. L’aigua surt d’una deu que brolla per sota d’una petita cavitat practicada entre les pedres. Just a l’arrencada del desguàs hi resta una paret molt deteriorada d’una construcció antiga que segurament embassava l’aigua de manera poc profunda. Uns pocs metres més avall, i a un nivell inferior, hi trobem un rentador antic que serveix per regar els horts propers. L’aigua és molt calcària, com tota la de Fontcoberta, de manera que quan cau al rentador ha aconseguit formar concrecions de travertí de font molt interessants. Segons la tradició oral, era la font on es rentaven o submergien els malats des de l’època medieval per guarir – se llagues i malalties, abans que aquesta tradició es desplacés a la font de la Mare de Déu de la Font.
15 – Ermita de la Mare de Déu de la Font.
Al veïnat de la Farrès s’aixeca l’ermita de la Mare de Déu de la Font. El nom li ve de la font que raja en un pendís sota de l’ermita. És una construcció romànica de final del segle XII, documentada el 1261. La imatge d’alabastre de la marededéu de la Font, gòtica del segle XIV, ha tingut sempre molta devoció. El 1964 es va restaurar l’ermita i es va derruir la casa de l’ermità que hi havia adossada. S’hi celebra un aplec l’últim diumenge de març, tot i que la festa pròpia és el 25 d’aquest mes. Té una confraria des del segle XIII. La volada que va prendre va obligar a la redacció d’uns nous estatuts, aprovats el 5 de maig de 1453. Actualment són dels més antics que hi ha vigents a Catalunya.
16 – Veïnat de la Farrès.
El nom de la Farrès el trobem vinculat a la masia de la Torre de la Farrès, la masia m´rs interessant de Fontcoberta, a partir de la qual degué prendre nom el veïnat. Està documentada amb la forma “ villa Savarens “ l’any 917. El veïnat de la Farrès es va conformar a banda i banda del camí ramader, que des de l’Empordà arribava a les pastures de Camprodon, i del camí can Benet, que porta a la font de la Mare de Déu de la Font i a Fontcoberta. A la cruïlla d’aquests dos camins hi ha un interessant pou veïnal que ha proveït d’aigua aquesta zona durant centúries. Encara s’hi conserva la pedra per a les benediccions del salpàs. Moltes cases del veïnat són medievals : la Torre, ca l’Estarriola, can Mitjavila, can Jan....
17 – Can Jan.
Can Jan és una masia del veïnat de la Farrès documentada a partir del 1201. La seva denominació procedeix d’un antic propietari, Jan Benejam, destacat cabdill remença. L’Ajuntament es va interessar per la masia i va acordar – ne la seva compra el 1988. Les obres de restauració es van inaugurar el 1996. El Centre Cultural de Can Jan s’ha anat definint els darrers anys i actualment acull una sala d’actes i d’exposicions temporals i una col•lecció del patrimoni històric i natural del municipi. S’hi exposa una petita mostra d’arqueologia local, el centre d’interpretació de la platja d’Espolla, diorames de diferents edificis del municipi i els rellotges de campanar de Vilavenut i Fontcoberta.


Església de sant Feliu i sant Pere de Fontcoberta.
El passat diumenge 6 d’agost es va commemorar, amb diversos actes i la presència del bisbe Francesc Pardo, els 1100 anys de la consagració de la primera església de sant Feliu i sant Pere de Fontcoberta.
L’església preromànica de Fontcoberta segurament es va començar a construir a les acaballes del segle IX. Va ser el prevere Eldefred qui va decidir aixecar una casa i un temple a les propietats que tenia a Fontcoberta a prop d’una font abundant, la de can Pujol, i a la vora d’un camí molt antic, el de Pujals. Aquesta església preromànica segurament es va consagrar el 12 d’agost del 917 i va ser l’origen de la parròquia i del poble medieval de Fontcoberta. Conservem una còpia, del 1637, de l’acta de la seva consagració feta pel bisbe de Girona Guiu; un document excepcional. Les ruïnes del temple no s’han trobat i ben bé podrien ser a sota de l’església actual. A l’ajuntament de Fontcoberta hi ha una columna de travertí, adossada a una paret, que sustenta el pis superior. Una hipòtesi és que procedeix d’aquest temple.
A falta d’una datació documental, es pot suposar que l’actual església romànica de sant Feliu es va començar a edificar a finals del segle XII i s’hi va treballar ben bé durant el primer quart del segle XIII o més. És com una catedral de pagès, tal com va dir el bisbe Cartañà a la visita pastoral de 1959. Inicialment l’absis era pla, carrat, i el campanar no es va acabar, es va arribar fins el segon pis. És una bonica església romànica, de les més interessants del Pla de l’Estany.
L’església de sant Feliu, al llarg dels segles, s’ha ampliat o reformat per adaptar-se – encara que sovint sigui de manera tardana – a les successives estètiques del gòtic, el renaixement, el barroc o el neoclàssic, però conservant la puresa de l’estil romànic. Moltes vegades ho hem de circumscriure en el creixement poblacional i econòmic, tant de Catalunya com de Fontcoberta. El mecenatge ha estat important, sobretot per part d’alguns rectors i d’algunes famílies benestants. També per part dels fidels, la parròquia i l’ajuntament.
Durant segles les organitzacions parroquials, en què hi participaven molts fontcobertins, van tenir una relació molt estreta entre parròquia i vida quotidiana. Les principals van ser l’Obra, que gestionava les aportacions per al bon funcionament i millora de l’església, i les confraries, moltes de les quals organitzaven les festes i aplecs de Fontcoberta.
Actualment, l’empenta dels últims rectors i del Consell Parroquial han afavorit que moltes activitats nascudes a redós de la parròquia s’hagin consolidat i siguin ben vives com el pessebre vivent, el concurs de pessebres, la coral parroquial o l’aplec de la Mare de Déu de la Font; algunes, han traspassat a la comarca, com els escoltes; o la vida social, ara deslligades de la parròquia, com l’Esbart Dansaire Fontcoberta, el Casal d’Estiu o la Unió Esportiva Fontcoberta.

Salut i bona marxa.
Information

Sortida i arribada.

Plaça Catalunya. Popularment coneguda com plaça de l'església. Un dels carrers confrontant és el de la Llibertat. Hi ha aparcament fácil.
vatten

Font de Melianta.

Amagada font al principi de la marxa.
Information

Monòlit de la Pedra Dreta.

Pedra situada enmig d'un camp.
vatten

Font de la Teula.

Petitíssima Font. Es trova amagada al costat d'un herbat marge.
Waypoint

Veïnat de Figueroles.

Barri amb veteranes edificacions enclavat en un petit turó.
Information

L'Oriol.

Mas amb molts anys d'història.
vatten

Font de Pedra.

Font envoltada d'uns majestuosos arbres ( roures, alzines i freixes ) situada a peu de carretera.
Information

Veïnat d' en Fares.

Racó de tradició camperola.
träd

Aulina reclamadora de l'Omeda.

Arbre monumental emprat per a la caça d'ocells.
träd

Alzina reclamadora de Puig Saguàrdia.

Arbre catalogat situat al Puig Saguàrdia.
Borg

Can Pujol.

Masia medieval de gran importancia.
Information

Fontcoberta.

Municipi del Pla de l'Estany. Nucli central d'origen medieval.
vatten

Font de la Mare de Déu de la Font.

Petita Font enclavada enmig d'una zona d'horts. De la seva aigua se n'aprofita un safareig actualment en desús.
vatten

Font del capellà.

Petita i esfondrada font que alimenta un proper safareig.
Sacred architecture

Ermita de la Mare de Déu de la Font.

Senzill edifici situat prop del veïnat de Farrés.

90 kommentarer

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Església de Melianta. https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440/photo-12763294

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Plaça de Catalunya. Ampli aparcament als carrers de l'entorn. https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440/photo-12763295

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Barri de Melianta. https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440/photo-12763297

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Carrer de la Llibertat, davant mateix de la plaça Catalunya. Casualitat ? https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440/photo-12763298

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Monument a Lluís Companys. https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440/photo-12763299

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Plafó informatiu de la marxa. https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440/photo-12763300

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Carrers a Melianta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400441/photo-12763339

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Plaça Catalunya ( de l'església ) i carrer de la Llibertat. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400441/photo-12763340

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  El guía de la marxa ( Joan Coma ) donant explicacions del recorregut. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400441/photo-12763341

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Marcatge de la marxa local (verd i blanc ). https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400441/photo-12763344

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Font de Melianta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400442/photo-12763352

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Banc de pedra a la Font de Melianta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400442/photo-12763355

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Entorn de la Font de Melianta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400442/photo-12763358

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Grup de marxaires escoltant les ressenyes del guía. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400442/photo-12763363

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Plafó informatiu on es detalla àmpliament la marxa. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400442/photo-12764323

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Detall de senyalització. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400442/photo-12764327

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Graons entre la Font de Melianta i el pla de la Bruguera. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400443/photo-12763595

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Pla de la Bruguera. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400443/photo-12763597

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Monòlit de Pedra Dreta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400443/photo-12763600

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Camps de conreu al pla de la Bruguera. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400443/photo-12763610

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  F. C. B. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400443/photo-12764331

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  L'altre costat del F. C. B. No juga tan bé però és més divertit ! https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400443/photo-12764335

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Font de la Teula. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400444/photo-12763636

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  El grup intentant esbrinar on es trova la font. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400444/photo-12763640

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Per anar a la Font de la Teula s'ha de fer un anar i tornar de 35 m. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400444/photo-12763645

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Pujant al barri de Figueroles. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400445/photo-12763663

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Figueroles. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400445/photo-12763666

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Detall de les cases al veïnat de Figueroles. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400445/photo-12763669

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Figueroles. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400445/photo-12763672

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Figueroles. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400445/photo-12763678

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Detall de l'antiga construcció del veïnat. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400445/photo-12763685

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Mas l'Oriol. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400446/photo-12763695

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Masia amb història. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400446/photo-12763705

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Toca esmorzar. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400446/photo-12763708

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Tartana al mas l'Oriol. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400446/photo-12763711

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Alzina monumental al mas l'Oriol. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400446/photo-12763710

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Una de les pringuis de la marxa. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400446/photo-12763715

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Font de la Pedra. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400447/photo-12763729

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Roure. S'ha de veure. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400447/photo-12763733

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Majestuosa vegetació a la font de la Pedra. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400447/photo-12763735

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Alzina, roure i freixe a la font de Pedra. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400447/photo-12763737

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Fruit del ginjoler. Arbre situat al mas l'Oriol. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400447/photo-12763739

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Camps, camps, camps... https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400447/photo-12763747

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Camí del veïnat d'en Fares. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400448/photo-12763763

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Casal al veïnat de fares. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400448/photo-12763765

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Veïnat d' en Fares. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400448/photo-12763768

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Detall d'arc de punt de catenària. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400448/photo-12763770

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Masies amb antigor. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400448/photo-12763775

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Camí a l'aulina reclamadora. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400448/photo-12763780

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Espectacular. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400449/photo-12763790

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Azina reclamadora de l'Omeda. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400449/photo-12763791

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Detall de l'arbre. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400449/photo-12763792

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Projecció entre l'arbre i les persones. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400449/photo-12763799

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Vista panorámica. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400449/photo-12764355

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Rètol informatiu. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400450/photo-12763813

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Alzina de Puig Saguàrdia. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400450/photo-12763816

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Detall de l'arbre. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400450/photo-12763817

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Brancatge condicionat per l'acció de l'home ( o de la dona ). https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400450/photo-12763822

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Tio, l'has repetit ! https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400450/photo-12764360

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Camí del nucli central de Fontcoberta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400450/photo-12764363

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Arribada al nucli central de Fontcoberta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400451/photo-12763841

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Can Pujol. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400451/photo-12763845

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Detall de les defenses de la masia. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400451/photo-12763849

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Safareig de can Pujol. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400451/photo-12763856

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Els va fotografiar la meva mestressa. No sé què són. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400451/photo-12763859

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Fontcoberta en flors. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400451/photo-12763865

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Passada de poble. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400452/photo-12763868

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Fontcoberta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400452/photo-12763869

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Façana de l'església de Fontcoberta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400452/photo-12763872

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Interior de l'església. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400452/photo-12763878

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Plaça de l'església a Fontcoberta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400452/photo-12763883

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Poble medieval de Fontcoberta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400452/photo-12763886

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Safareig a la font de la Mare de Déu de la Font. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400453/photo-12763917

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Inscripció a la font. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400453/photo-12763919

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Informació de la ruta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400453/photo-12763921

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Safareig. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400453/photo-12763924

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Informació de la ruta. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400454/photo-12763938

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Font del Capellà. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400454/photo-12763940

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Si no plou ho tenim fotut ! https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400454/photo-12763943

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Antic rentador a la font del Capellà. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400454/photo-12763946

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Arribada a l'ermita de la Mare de Déu de la Font. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400455/photo-12763955

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Ermita de la Mare de Déu de la Font. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400455/photo-12763956

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Veïnat de la Farrès. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400455/photo-12763959

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Veïnat medieval de la Farrès. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400455/photo-12763962

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Llàstima ! S'està acabant l'excursió. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400455/photo-12763963

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-okt-31

  Informació d'aquest magnífic sender local. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/ruta-de-les-fonts-i-del-patrimoni-de-fontcoberta-sender-local-20400440#wp-20400455/photo-12763964

 • Francescnai 2017-nov-22

  Molt educativa i planera.

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2017-dec-04

  No cal anar molt lluny. La ciència i el pla sempre són propers. Petons i ceba.

 • Bild av perecast

  perecast 2018-apr-25

  I have followed this trail  verifierade  View more

  Un bon passeig per coneixer Fontcoberta. Molt interessant

 • Bild av monbeni77

  monbeni77 2018-apr-25

  M'alegro que t'hagi agradat

You can or this trail