Tid  2 timmar 29 minuter

Koordinater 1229

Uploaded den 11 oktober 2015

Recorded oktober 2015

-
-
844 m
591 m
0
3,3
6,7
13,38 km

Visad 1164 gånger, ladda ned 13 gånger

i närheten av Masía del Moro, Valencia (España)

MAS DEL JUNCAR - LA CELLARDA - EL BATANERO - LA REDUELA - MAS DE MATÓ - LA PICOSSA - ESCOLA DE LA MINA - MAS DE LA MINA - LLOMA DE L'OM - MAS DE BATXERO - MAS DEL LLOSAR - MAS DEL JUNCAR

La ruta s'inicia al mas del Juncar, ubicat just en el límit dels termes municipals de Llucena (Alcalatén) i Argelita (Alt Millars). Fins a ell arribem a través de la carretera CV-193. Eixim cap al nord i, de seguida, a mà dreta trobem la font del Juncar. Allí veiem dos taulellets devocionals: l'un de Sant Vicent Ferrer i l'altre de la Mare de Déu de la Font.

Continuem per la carretera cap al nord i poc més endavant naix una pista a mà esquerra. Aquesta pista es correspon amb el camí reial d'Aragó. Immediatament deixem una edificació a mà dreta, la venta del Juncar. Ara el paisatge és ampli i solitari: a la dreta, la lloma de l'Om; a l'esquerra, l'alt del Juncar i la Calera. Passats uns metres, a l'esquerra, ens apareix la Cellarda, just on fan frontera Ludiente, Argelita i Llucena. I no molt més endavant, a la dreta, i fent honor a la partida de la Calera, ens queda un antic forn de calç en ruïnes.

En direcció nord, sense abandonar el camí reial d'Aragó, ens trobem uns minuts més tard amb les ruïnes del Batanero, per als de Ludiente, i el Bataner o Batané per als de Llucena. Ací tornen a partir els termes tot i que l'edifici s'aixeca a la banda de l'Alcalatén. En aquest punt ens desviem a mà esquerra i ens endinsem en terres lludientines. Ara gaudim d'unes vistes espectaculars de l'Alt Millars fins a la serra d'Espadà. Divisem alguns masos, com ara el de Juan Edo. Es veuen el Molar, l'Atalaia, el Cabezo Royo. Un quilòmetre més endavant del desviament, a la dreta, ens apareix la font de la Reduela, i pocs metres més endavant aquest mas habitat i encara viu. Allà fem una parada.

Tornem sobre les nostres petjades cap al camí reial d'Aragó i continuem cap al nord. Sense abandonar-lo en cap moment fem cap al mas de Mató. De seguida ens fixem en una roda de molí encastada a un ribàs. Visitem breument l'indret i tornem novament per on havíem vingut fins a trobar un desviament, que ara ens queda a mà esquerra per una pista una miqueta deixada que baixa, cap a l'est.

Uns metres més endavant gaudim d'unes bones vistes del mas de Cristóbal, que para per damunt de nosaltres. Continuem cap a l'est i també més alt que nosaltres veiem en la llunyania el mas de Martí. Creuem el barranc de la Mina, també dit de l'Alba, per una ombria i comencem a guanyar altura ràpidament. Quan arribem quasi al nivell de la lloma del mas de Martí, que ja ens queda a l'esquena, tombem a mà dreta, deixant baix i a l'esquerra el barranc dels Covarxos. A l'altra banda dels Covarxos gaudim d'unes vistes privilegiades del mas de Colomines de Dalt i del Penyagolosa.

Baixem un poc per a tornar a pujar, adreçant-nos cap a la Picossa. L'ascensió acaba a la vora del que sembla un corral en ruïnes. A partir d'aquest punt comencem a perdre altura. Lluny ja podem veure el conegut Salt del Cavall de Llucena. Voregem el Morró per la banda de baix i eixim novament a la carretera CV-193.

A partir d'aquest punt, la resta de la ruta transcorre per la solitària carretera. Girem a la dreta i, de seguida, veiem l'edifici de l'antiga escola masovera de la Mina, així com del Mas de la Mina, o del barranc de l'Alba. Creuem novament aquest barranc i a l'esquerra, per baix del mas, veiem algunes de les infraestructures de l'antiga mina de San Vicente, que hui en dia dóna nom al paratge.

Pugem cap a la lloma de l'Om. A l'esquerra, en la llunyania es veu el mas dels Covarxos. També a l'esquerra veiem les Covasses i les seues boques. Just en la primera revolta que ens trobem a la carretera està ubicada la caseta del Sit. És emprada com a abellar, per això passem ràpid.

Ara anem cap al sud. Dalt nostre, a la dreta, veiem una caseta en ruïnes i, al fons, ja ens apareix el mas de Batxero, el qual, malgrat estar parcialment enrunat, té activitat. Des d'ací gaudim d'unes magnífiques panoràmiques del Salt del Cavall, i d'un paisatge que encisa.

Després d'un revolt tancat de la carretera cambiem el rumb cap a l'oest. A la dreta deixem l'anomenat Sentinel·la, i se'ns apareix al davant el mas del Llosar i, per sobre d'ell, el mas del Tossal. Creuem el Llosar, travessem el seu barranc i veiem la seua font de lluny, i comencem una pujada que ens durarà quasi tot el que ens queda de ruta. L'entorn guarda un silenci colpidor, no s'escolta res de res.

No el veiem, però el mas d'Alfons no està massa lluny de nosaltres. Més endavant veiem un paisatge que ens sona. El Juncar apareix al nostre davant. I en aquest punt donem per finalitzada la ruta.

View more external

Mas del Juncar
Font del Juncar
Esquerra
Venta del Juncar
Caseta de pedra seca
La Cellarda
Forn de calç
El Bataner / el Batanero
Esquerra
Vista
Vista del mas de Juan Edo
Font de la Reduela
La Reduela
Recte
Recte
Mas de Mató
Vista del mas de Cristóbal
Senda
Barranc de la Mina (o de l'Albà)
Dreta
Vista del mas de Colomines de Dalt
El Penyagolosa i el mas de Colomines de Dalt
Recte
Edifici enrunat
Vista llunyana del Salt del Cavall
Vista
Camí
Dreta
Escola de la Mina
Barranc
Mas de la Mina (o del barranc de l'Albà)
Barranc de la Mina (o de l'Albà)
Ruïnes
Vista del Morró i del mas de la Mina
Vista de les Covasses
Vista del mas de la Mina
Vista del mas dels Covartxos
Ruïnes
Mas de Batxero
El Salt del Cavall
Carretera
Vista d'Onda
Mas del Llosar
Barranc del Llosar
Paisatge
Ruïnes
Tardor
El Penyagolosa

4 kommentarer

 • patur 2017-aug-18

  La foto correspon al mas de la Sellarada. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/masos-de-ludiente-i-de-llucena-11056878#wp-11056885/photo-6694903

 • patur 2017-aug-18

  La venta del Juncar. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/masos-de-ludiente-i-de-llucena-11056878#wp-11056883/photo-6694901

 • patur 2017-aug-18

  També se li diu Font de Ferrerola. https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/masos-de-ludiente-i-de-llucena-11056878#wp-11056893/photo-6694991

 • Bild av Camins en la natura

  Camins en la natura 2017-aug-19

  Gràcies per l'apunt! https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/masos-de-ludiente-i-de-llucena-11056878#wp-11056883/photo-6694901

You can or this trail