Ladda ned

Avstånd

8,55 km

Höjdökning

339 m

Svårighetsnivå

Medel

Höjdsänkning

407 m

Max höjd

993 m

Trailrank

30

Min höjd

649 m

Ledtyp

Ej i slinga
  • Bild av Svine

Rörlig tid

2 timmar 37 minuter

Tid

3 timmar 3 minuter

Koordinater

1562

Uppladdad

31 augusti 2018

Registrerad

juli 2018

Livespårning

Dela dina platser med nära och kära under en aktivitet.

Skaffa Wikiloc Premium Uppgradera för att slippa annonser
Livespårning Livespårning
Var den första som applåderar
Dela
-
-
993 m
649 m
8,55 km

Visad 125 gånger, laddats ned 21 gånger

i närheten av Vággevárásj, Norbotten (Ruoŧŧa)

Kungsleden. Sitojaurestugorna - Aktse

Catala – Castellano – English


L'inici d'aquesta caminada es trova a l'embarcador de Sitojaure (està a uns minuts caminant desde l'alberg del mateix nom). Hi ha un horari prefixat per creuar el llac, però nosaltres concertem amb el barquer una altra hora amb antelació. És una mica més car, però d'aquesta manera, ens quadrava millor amb el pla de ruta que havíem previst.
Un cop creuat el llac, vam iniciar la marxa per un bosc de bedolls. Trepitgem camins de taulers per aquí i per alla, el sòl és de turba tova. Al poc, comença una forta pujada. Fort per al que ens hem anat trobant en tots aquests dies de ruta, però per descomptat "pecata minuta" per aquells que estiguin acostumats a caminar pels Pirineus o pels Alps.
Un cop arribat a la cota màxima, comença a planejar per un prat d'herba. S'albira a la llunyania el delta de l'Rappadalen i la silueta del Skierfe. El trajecte finalitza amb una forta i pedregosa baixada, plena de torrents. Els guardes del refugi de Aktse ens donaran la benvinguda amablement. El refugi és ampli i està ben acondicionat. Seria ideal si no fos que li falta la zona de bany al costat de la sauna, a la qual ja ens estàvem malacostumant.

---------------------------
El inicio de esta caminata se encuentra en el embarcadero de Sitojaure (está a unos minutos andando del albergue del mismo nombre). Existe un horario prefijado para cruzar el lago, pero nosotros concertamos con el barquero otra hora distinta con antelación. Es un poco mas caro, pero de esta manera, nos cuadraba mejor con el plan de ruta que habíamos previsto.
Una vez cruzado el lago, iniciamos la marcha por un bosque de abedules. Pisamos tablones por aquí y por alla, el suelo es mullido. Al poco, empieza una fuerta subida. Fuerte para lo que nos hemos ido encontrando en todos estos días de ruta, pero desde luego “pecata minuta” para los que están acostumbrados a caminar por los Pirineos o los Alpes.
Una vez alcanzado la cota máxima, empieza a planear por una pradera de hierba. Se vislumbra a lo lejos el delta del Rappadalen y la silueta del Skierfe. El trayecto finaliza con una fuerte y pedregosa bajada, jalonada de torrentes. Los guardas del refugio de Aktse nos darán la bienvenida amablemente. El refugio es amplio y está bien acondicionado. Sería ideal sino fuera que le falta la zona de baño al lado de la sauna, a la cual ya nos estábamos malacostumbrando
------------------------------------
This walk starts at the Sitojaure dock (it is a few minutes’ walk from the hostel of the same name). There is a pre-set time to cross the lake, but we arranged for a different time with the boatman in advance. It's a bit more expensive, but in this way, we could better match with the route plan we had in mind.
Once we crossed the lake, we started the march through a birch forest. We step on wooden paths here and there. The ground is soft turf. Soon, a heavy climb begins. It’s a strong climb for Kungsleden standards, but not if you are used to walk in the Pyrenees or the Alps.
Once we reach the maximum height, we walk straight a grass meadow. The Rappadalen delta and the silhouette of the Skierfe can be glimpsed in the distance. The route ends with a strong and rocky descent, marked by water streams. The Aktse’s guards will kindly welcome us. The shelter is spacious and well-conditioned. It would be ideal if it had a bathing area next to the sauna, likewise other shelters. This would have been a real plus.


Kungsleden. Abisko-Abiskojaure https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-abisko-abiskojaure-27233528
Kungsleden. Abiskojaure-Alesjaure https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-abiskojaure-alesjaure-27257685
Kungsleden. Alesjaure-Sålka https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-alesjaure-salka-27261313
Kungsleden. Sålka – Singi https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-salka-singi-27333450
Kungsleden. Singi – Kaimtujaure https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-singi-kaimtujaure-27335310
Kungsleden. Kaimtujaure – Tesajaure https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-kaimtujaure-tesajaure-27397269
Kungsleden. Tesajaure – Vakkudavare https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-tesajaure-vakkudavare-27417179
Kungsleden. Saltoluokta – Sitojaurestugorna https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-saltoluokta-sitojaurestugorna-27419108
Kungsleden. Sitojaurestugorna - Aktse https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-sitojaurestugorna-aktse-28183117
Kungsleden. Aktse – Pårte https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-aktse-parte-28182612
Kungsleden. Pårte-Kvikkjokk https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/kungsleden-parte-kvikkjokk-26891021
Ankarplats

Svine

  • Bild av Svine

Kommentarer

    Du kan eller den här leden