Ladda ned

Avstånd

10,74 km

Höjdökning

107 m

Svårighetsnivå

Medel

Höjdsänkning

107 m

Max höjd

76 m

Trailrank

54

Min höjd

14 m

Ledtyp

Slinga

Koordinater

343

Uppladdad

31 maj 2021

Livespårning

Dela dina platser med nära och kära under en aktivitet.

Skaffa Wikiloc Premium Uppgradera för att slippa annonser
Livespårning Livespårning
Dela
-
-
76 m
14 m
10,74 km

Visad 492 gånger, laddats ned 18 gånger

i närheten av Cubelles, Catalunya (España)

[CAT] Itinerari per Cubelles - Ruta 3

- Plaça del Castell
- Corral d’en Cona
- Rocacrespa
- Can Foix

Aquest itinerari que en principi pot no semblar gaire atractiu, perquè passa per una zona molt urbanitzada de Cubelles, amaga tanmateix diverses sorpreses. Al llarg del trajecte anireu descobrint petits racons.

El camí de Rocacrespa guarda també troballes inesperades. Primer veureu uns exemplars de roure magnífics i darrere seu, a l’altre costat del Foix, tres pins que sobresurten de la resta, i quan avanceu una mica més, ensopegareu amb la tirolina de cable, que encara conserva la politja on es carregava el pes i la roda per recuperar-la.

Després de Rocacrespa i a l’altre meandre del riu, trobareu Can Foix (antigament mas Cucurella). És una masia catalana del segle XVI, amb un pou de glaç en molt bon estat

A la tornada, que pràcticament és pel mateix camí d’anada. Us apropareu a Cubelles on hi ha l’exposició permanent dedicada al pallasso Charlie Rivel. Sens dubte un itinerari ben complet!

Tríptic: https://www.cubelles.cat/files/doc8440/itineraris-3-cat.pdf


[ESP] Itinerario por Cubelles - Ruta 3

- Plaça del Castell
- Corral d’en Cona
- Rocacrespa
- Can Foix

Este itinerario, a pesar de que en un principio no parece demasiado atractivo puesto que hay que atravesar una parte muy urbanizada de Cubelles, esconde muchas sorpresas. A lo largo de su trayecto iremos descubriendo pequeños rincones.

El camino de Rocacrespa también nos reserva muchas sorpresas. Primero encontraremos unos magníficos ejemplares de roble y, detrás de estos, al lado del Foix, tres pinos que sobresalen del resto y, cuando avancemos un poco más, hallaremos la tirolina de cable, que todavía conserva la polea donde se cargaba el peso y la rueda para recuperarla.

Después de Rocacrespa, en el otro meandro del río, encontraremos Can Foix —antiguamente, mas Cucurella—, una masía catalana del siglo XVI que tiene un pozo de hielo en muy buen estado y está situada en un entorno magnífico.

En el camino de vuelta, que es prácticamente el mismo que el de ida. Nos acercaremos a Cubelles que seguiremos hasta llegar a la plaça del Castell, donde hay una exposición permanente dedicada al payaso Charlie Rivel. Este es sin duda un itinerario muy completo.

Tríptico: https://www.cubelles.cat/files/doc8439/itinerarios-3-esp.pdf


[ENG] Itinerary through Cubelles - Route 3

- Plaça del Castell
- Corral d’en Cona
- Rocacrespa
- Can Foix

This route, which may not seem very attractive at first sight, as it traverses a highly urbanised part of Cubelles, holds numerous surprises. As you walk, you will come across hidden spots.

Camí de Rocacrespa also holds surprises. The first is a group of magnificent oak trees and, behind them, on the other side of the Foix, three pines which stand out above the rest. As you come closer, you will find a zip line, as well as the pulley onto which weight was loaded and the wheel used to pull it back.

After Rocacrespa, at the next meander, you will find Can Foix (formerly Mas Cucurella). This 16th-century Catalan farmhouse has an excellently preserved ice well and sits amid stunning scenery.

The way back, which takes you past the ruins of the Sant Pau Chapel, follows almost the exact same path as the outbound route. You will approach Cubelles where you will find a permanent exhibition on the clown Charlie Rivel. Without a doubt an extremely well-rounded route.

Leaflet: https://www.cubelles.cat/files/doc8441/routes-3-eng.pdf


[FR] Itinéraire par Cubelles - Route 3

- Plaça del Castell
- Corral d’en Cona
- Rocacrespa
- Can Foix

Cet itinéraire, malgré le fait qu'à première vue il ne semble pas trop attrayant puisqu'il requiert de traverser une partie très urbanisée de Cubelles, réserve bien des surprises. À un certain moment du trajet, vous découvrirez des endroits singuliers comme la petite pinède que vous traverserez après avoir laissé la rue Garrofers, dans l'urbanisation Corral d'en Cona, les champs de culture de la zone du Ricreu ou plus loin, la ferme de Salze. Vous observerez les vignes vertes en été et les terrasses faites de pierre sèche qui, par leur forme arrondie, vous feront comprendre très vite leur origine.

Le chemin de Rocacrespa vous réserve également bien des surprises. Vous trouverez tout d'abord quelques exemplaires magnifiques de chênes et, derrière ceux-ci, à côté de la rivière Foix, trois pins qui ressortent du reste. Lorsque vous avancerez un peu plus, vous découvrirez une tyrolienne qui conserve encore toujours la poulie sur laquelle étaient chargé le poids et la roue pour la récupérer.

Après Rocacrespa et l'autre méandre de la rivière, se trouve Can Foix (jadis appelé Mas Cucurella), un mas catalan datant du XVIe siècle, doté d’un puits de glace se trouvant en très bon état. Il est situé dans un environnement magnifique où vous pourrez vous reposer à l'ombre de ses mûriers blancs. Cette maison de colonies, ouverte toute l'année, offre de nombreuses possibilités : hébergement sans repas, pension complète, séjours en famille et autres activités comme par exemple, des excursions au sommet de Talaia, une promenade près du bassin de la rivière Foix, des excursions d’un jour, le tout accompagné d’un service excellent.

Sur le chemin du retour, qui est pratiquement le même que celui d’aller, nous observerons quelques exemplaires de caroubiers et nous nous approcherons de Cubelles par le Molí de la Palma et nous entrerons dans le village par le carrer dels Horts, que nous continuerons jusqu’à la Plaça del Castell, où il y a une exposition permanente dédiée au clown Charlie Rivel. C’est sans aucun doute un itinéraire très complet.

Dépliant: https://www.cubelles.cat/files/doc8438/itineraires-3-fra.pdf
Informationspunkt

OFICINA MUNICIPAL DE TURISME DE CUBELLES

 • Bild av OFICINA MUNICIPAL DE TURISME DE CUBELLES
[CAT] S’ubica a la planta baixa del castell de Cubelles, fortificació mil·lenària edificada sobre una antiga vil·la romana que es caracteritza per ser un dels principals senyals d’identitat del poble. [ESP] Se ubica en la planta baja del castillo de Cubelles, fortificación milenaria edificada sobre una antigua villa romana que se caracteriza por ser una de las principales señas de identidad del pueblo.
Informationspunkt

EXPOSICIÓ PERMANENT DEL PALLASSO CHARLIE RIVEL

 • Bild av EXPOSICIÓ PERMANENT DEL PALLASSO CHARLIE RIVEL
[CAT] Josep Andreu, conegut amb el nom de Charlie Rivel (Cubelles, 23 d’abril de 1896- Sant Pere de Ribes, 26 de juliol de 1983), fou un acròbata, pallasso, mim, trapezista i artista del circ espanyol, el qual va ser considerat com al més popular, universal i un dels millors pallassos del món en la seva època. L’exposició a l’igual que l’Oficina Municipal de Turisme de Cubelles, està ubicada a la planta baixa del Castell de Cubelles. [ESP] Josep Andreu, conocido con el nombre de Charlie Rivel (Cubelles, 23 de abril de 1896- Sant Pere de Ribes, 26 de julio de 1983), fue un acróbata, payaso, mimo, trapecista y artista del circo español, el cual fué considerado como el más popular, universal y uno de los mejores payasos del mundo en su época. La exposición al igual que la Oficina Municipal de Turismo de Cubelles, está ubicada en la planta baja del Castillo de Cubelles.
Fågelskådningsplats

NIUS D'ORENETA CUA BLANCA

 • Bild av NIUS D'ORENETA CUA BLANCA
Amb l'arribada de la primavera s'inicia el període de migració de moltes espècies d'aus i l'arribada d'aquestes al nostre territori. En aquest cas, es tracta de nius d'oreneta cuablanca (Delichon urbicum).
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Waypoint

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Monument

MONUMENT DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

 • Bild av MONUMENT DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
 • Bild av MONUMENT DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
 • Bild av MONUMENT DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
[CAT] L'autor comenta l’obra d'aquesta manera: «Amb aquesta escultura vull representar la força bruta, tosca, intentant oprimir la subtil expressió del ser; amb l’ús de dos materials tan antagònics, plasmo la impossibilitat de la força de matar el geni, la rauxa, el seny, ... com durant l’11 de setembre del 1714, on la força no va poder acabar amb el geni i l’esperit català». [ESP] El autor comenta la obra de esta manera: «Con esta escultura quiero representar la fuerza bruta, tosca, intentando oprimir la sutil expresión del ser; con el uso de dos materiales tan antagónicos, plasmo la imposibilidad de la fuerza de matar el genio, el arrebato, la cordura, ... como durante el 11 de septiembre de 1714, donde la fuerza no pudo acabar con el genio y el espíritu catalán ».
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
 • Bild av DESVIAMENT
[CAT] Seguir les marques grogues fins a nova indicació [ESP] Seguir les marcas amarillas hasta nueva indicación.
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT ANADA

 • Bild av DESVIAMENT ANADA
Flora

VEGETACIÓ TÍPICA DE LA ZONA

 • Bild av VEGETACIÓ TÍPICA DE LA ZONA
[CAT] Trobem borratja (Borago officinalis) i rosella (Papaver rhoeas) entre d'altres. [ESP] Encontramos borraja (Borago officinalis) y amapola (Papaver rhoeas) entre otras.
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
 • Bild av DESVIAMENT
 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Monument

TIROLINA

 • Bild av TIROLINA
[ CAT] Tirolina de cable que encara conserva la politja on es carregava el pes i la roda per recuperar-la. [ESP] Tirolina de cable que todavia se conserva su polea donde se cargaba el peso i la rueda para recuperarla.
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Foto

CONJUNT URBANÍSTIC DE ROCACRESPA

 • Bild av CONJUNT URBANÍSTIC DE ROCACRESPA
 • Bild av CONJUNT URBANÍSTIC DE ROCACRESPA
 • Bild av CONJUNT URBANÍSTIC DE ROCACRESPA
[CAT] Al nord del terme municipal de Cubelles, a la riba dreta del riu Foix, hi ha l'antiga quadra de Rocacrespa. Està protegida com a Bé Cultural d'Interès Local. [ESP] Al norte del termino municipal de Cubelles, en la riera derecha del rio Foix, está la antigua cuadra de Rocacrespa. Está protegida como Bien Cultural de Interés Local.
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

CREUAMENT RIERA DEL RIU FOIX

 • Bild av CREUAMENT RIERA DEL RIU FOIX
 • Bild av CREUAMENT RIERA DEL RIU FOIX
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Waypoint

CAN FOIX

 • Bild av CAN FOIX
[CAT] Antigament Mas Cucurella. És una masia catalana del segle XVI amb un pou de glaç en molt bon estat, situada en un entorn magnific on podreu fer un descans a l'ombra de les moreres perque aquesta casa de colònies oberta tot l'any, ofereix moltes possibilitats: allotjament sense cuina, pensió complerta, estades familiars i altres activitats i sortides. [ESP] Antiguamente pero Cucurella. Es una masía catalana del siglo XVI con un pozo de hielo en muy buen estado, situada en un entorno magnífico donde podrá hacer un descanso a la sombra de las moreras porque esta casa de colonias abierta todo el año, ofrece muchas posibilidades: alojamiento sin cocina, pensión completa, estancias familiares y otras actividades y salidas.
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT DE TORNADA

 • Bild av DESVIAMENT DE TORNADA
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT

 • Bild av DESVIAMENT
Korsning

DESVIAMENT I TORNADA PER EL MATEIX CAMI

 • Bild av DESVIAMENT I TORNADA PER EL MATEIX CAMI

Kommentarer

  Du kan eller den här leden