Tid  12 dagar 6 timmar 21 minuter

Koordinater 6354

Uploaded den 30 december 2011

Recorded mars 2011

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
240 m
8 m
0
4,4
8,8
17,65 km

Visad 5676 gånger, ladda ned 144 gånger

i närheten av La Floresta Pearson, Catalunya (España)

L’excursió comença a l’estació dels FGC de La Floresta, va de Can Bosquets a Can Rabella per la Rierada, puja fins Sant Bertomeu de la Quadra i acaba a l’estació de la RENFE de Molins de Rei.
El recorregut és d’uns 17 km i es visiten 17 fonts.
vatten

007 - Font del Jan

Ha estat traslladada i reconstruïda. La paret frontal i la bassa són de totxo, tres dels quals estan pintats de groc. A vegades raja, encara que no té tub. Està situada al costat dret de la llera de la Rierada, entre Can Planes i Can Rabella. L’aigua d’aquesta font ve canalitzada per dins l’hort, des de la mina de la font de la Granota. (Veure la font 243, font de la Granota)
vatten

008 - Font de Can Rabella

Està situada a l’interior d’una propietat particular. Desaigua a un estany molt gran en forma de vuit, situat a prop del riu i d’uns grans plàtans.
vatten

009 - Font del Ferro

És una font molt original amb una galeria en forma de gran cova on s’hi acumula l’aigua i aboca a la Rierada. Està situada a la dreta de la llera de la Rierada, entre Can Planes i Can Rabella.
vatten

011 - Font de l'Espinegar

Està situada dins d’una caseta moltes vegades tota camuflada per la vegetació. A l’interior hi ha un dipòsit tapat d’on surten dos tubs que han estat trencats i no ragen. Tota la construcció és de totxo amb les parts exteriors arrebossades. Està situada a uns 10 metres de la llera del riu, sota d'un plàtan molt gran.
vatten

012 - Font dels Calvets

Està canalitzada a dos embassaments, un d’ells molt gran i de forma triangular.
vatten

014 - Font Fresca

El tub de ferro surt de la paret del marge que raja abundant a la bassa, situada al nivell de terra i protegida per una caseta feta de totxo i arrebossada. Accés des de sant Bertomeu de la Quadra per un corriol que surt del carrer de la font Fresca. L’entorn està endreçat i es nota freqüentada.
vatten

015 - Font de Campreciós

Construcció molt senzilla formada per dues parets petites en angle recte encastades al marge, d'una de les quals surt el tub de ferro que tot just goteja. Una petita sèquia condueix l'aigua a la Rierada, que passa a pocs metres.
vatten

019 - Font de Can Bosquets

No trobada. El mapa de l’Alpina la dibuixa a la riera de Vallvidrera, prop de Can Bosquets. Al seu lloc hi ha una caseta de bombeig una bassa i el tub.
vatten

048 - Font de la Roca

Construcció original de notables dimensions, formada de pedra i totxo arrebossats. Del frontal en surt un tub de ferro, que no raja. A sota hi una gran pica de recepció. Tan de sota del frontal com de la pica en surten unes canonades que van a parar a un petit embassament d’on surt una canonada cap als horts
vatten

179 - Font dels Casats

És una construcció moderna de grans dimensions, feta al lloc on estava la font original. Està formada per dues parets de pedra vista, en semicercle, als dos costats del frontal on hi ha l’aixeta. El terra també és de pedra vista. L’aigua és de la xarxa municipal. Està situada a la vorera del carrer de la Font dels Casats de Molins de Rei, tocant al Parc de Collserola.
vatten

180 - Mina de la Cascada

Mina de dimensions reduïdes que sembla una canonada que s'endinsa a la muntanya, per la qual aflora una gran quantitat d'aigua, segurament la més capdalosa de Collserola. Situada al costat del salt d'aigua de la Rierada.
vatten

186 - Font del Pastor

Construcció en forma de caseta encastada al marge, que a dins es transforma en una galeria d'uns 3 metres de fons i d'1,5 d'alçada. A la part inferior de la paret del fons hi ha el tub d'on surt la minsa quantitat d'aigua que s'entolla abans d'anar al torrent. Situada prop de la font del Bon Pastor (Font 20) i de la llera del torrent.
vatten

020 - Font del Bon Pastor

Construcció molt simple on el tub, que raja aigua abundant, està encastat al petit frontal de pedra del marge. Molt a prop hi ha un petit salt d’aigua que forma el torrent de les Tres Serres.
vatten

211 - Font dels Calvets 2

Construcció molt original formada per un frontal integrat al marge d'on apareix el tub, que actualment és un tros de canya. La pica és gran, recoberta de rajoles grans i pel fons desguassa a una canaleta petita que conduïa l'aigua de sortida. Al costat hi ha un banc molt gran per asseure-s'hi. Uns metres més a munt hi ha una mina que s'endinsa a la muntanya i que està molt enrunada. Està amagada en mig de la vegetació.
vatten

263 - Font Calenta

Cau enfonsada a la llera del torrent i a l’interior d’una construcció de volta. S’hi accedeix per unes escales, construïdes de totxo vist, igual que les parets laterals. Una reixa de ferro ens impedeix l’entrada però a l’interior hi ha un gran toll d’aigua. Està situada a prop de les cases de Sant Bertomeu de la Quadra a la vessant de la Rierada.
vatten

264 - Font d'en Francesc L.

Aquesta font està molt deteriorada i ara només en queda l’aiguaneix. Està situada al camí que fa drecera per anar de Sant Bertomeu de la Quadra a Can Planas i que passa per la font Calenta (Veure la font 263).
vatten

265 - Font del Ferro (perduda)

Aquesta font està quasi desapareguda i ara només en queda l’aiguaneix que aboca al torrent. Està situada a la mateixa llera de la riera de Sant Bertomeu a prop del Terral on hi ha un toll molt gran.

1 comment

 • Paco Furlan Furlan 2019-okt-05

  I have followed this trail  verifierade  View more

  This was a beautiful trail! I can not believe it is so close to BCN. Some of the trail was overgrown so we had to find another way. Overall great, but be ready to explore a little.

You can or this trail