-
-
258 m
65 m
0
1,6
3,1
6,21 km

Visad 74 gånger, ladda ned 2 gånger

i närheten av el Congrés i els Indians, Catalunya (España)

Entrada parc de la rutlla:
L'any 1961 l'alcalde Porcioles va convocar un concurs destinat a dotar d'elements escultòrics les noves places de la ciutat. Es varen seleccionar deu peces, una de les quals és aquesta que es troba a aquesta plaça.

Antigament aquesta plaça es coneixia com a Plaça de Puig i Alfonso, un regidor de l'ajuntament i promotor, junt amb Ramon Albó, d'iniciatives culturals, socials i benèfiques a Barcelona. Des de 1961 està presidida per aquesta escultura d'estil noucentista, obra de Joaquim Ros i Bofarull, el motiu de la qual, un nen amb una rutlla, dóna nom al lloc.

pont de muhlberg:
El pont de Mühlberg és un pont construït el març de 1991 per donar continuïtat al carrer Mühlberg amb el parc del Guinardó al barri de Can Baró de Barcelona.

Turo de la rovira:
El Turó de la Rovira és una muntanya de 262 metres que es troba al municipi de Barcelona, a la comarca del Barcelonès.

Per fer front als bombardejos que sofrí Barcelona a partir del febrer de 1937, les autoritats militars republicanes decidiren instal·lar unes bateries antiaèries al cim del turó de la Rovira. El cim del Turó ara està coronat per una plataforma d'antiaeris que formaven part de la defensa activa de la ciutat durant la guerra civil espanyola. Aquest lloc estava ocupat anteriorment per una finca coneguda com a Peñasco o El Castell. La construcció dels antiaeris es dugué a terme l'any 1938

Turo del carmel:
El turó del Carmel o turó d'en Móra és una muntanya de 266 metres del municipi de Barcelona, a la comarca del Barcelonès. Antigament se'l coneixia com a turó d'en Móra, referint-se a Can Móra, que es trobava on avui dia hi ha el barri del Coll. El nom actual del turó prové del nom del santuari ubicat al vessant oriental, construït a mitjans del segle XIX. El 1875, es començaren a construir les primeres torretes al turó, i amb el pas del temps originaren el barri del Carmel. Actualment, només la zona més alta del turó no està urbanitzada, i és on es troba el parc Güell, el parc del Carmel i els jardins de Juan Ponce.


parc creueta del coll:
El Parc de la Creueta del Coll és un parc de la part alta de Barcelona. El Parc fou un projecte de Josep Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay, que s'inaugurà l'any 1987, aprofitant l'espai deixat per la pedrera del turó de la Creueta del Coll.[1]
Està situat a una antiga pedrera del Coll, al vessant sud del turó de la Creueta del Coll. Actualment és un lloc de trobada i de lleure per als barris del voltant.

1 comment

  • Bild av Bonaruta

    Bonaruta 2017-dec-19

    Molt bé el dibuix de la ruta i els punts d'interés
    Només faltaria descriure una mica la ruta a nivell tècnic

You can or this trail