-
-
69 m
-6 m
0
4,5
9,0
18,07 km

Visad 248 gånger, ladda ned 3 gånger

i närheten av Port d'Alcúdia, Baleares (España)

Vam iniciar el nostre camí per Mallorca al port d’Alcudi, ens vam trobar vora la mar, vam fer el rogle, vam explicar el Camí, i na Xaro ens va explicar la història d’Alcudi i les peculiaritats de l'etapa de hui. Ens vam trobar un grup de mallorquins i valencians per fer aquella preciosa etapa. Vam enfilar el camí per la vorera de plataners fins arribar a Alcudi, vam passar per la vora del teatre romà de Pollentia, però no vam entrar.

Alcudi tenia molt de patrimoni, especialment el recinte emmurallat del nucli antic, vam passar pel majestuós portal amb les esveltes torrasses, en entrar per dintre dels carrers hi havia alguna casa senyorial, així com en arribar a l’altra banda la muralla nord vam veure algunes torrasses, els seus merlets i arcs apuntats, així com els portals de la part nord i l’església de Sant Jaume. Vam passar per unes restes arqueològiques, i vam eixir de la població. Vam passar per la vora d'una torre circular que era el que quedava del molí de Moragues. Vam seguir caminant entre parets de pedra i conreus. Una línia de palmeres washingtònies tallava l'horitzó, com si volgueren quadricular el cel. Vam arribar al molí d’en Cabitla i per camins empedrats i vam arribar a la gran badia de Pollença, on allà al fons es retallava la serra de Tramuntana i el port de Pollença. La Badia deixava veure les dues serralades muntanyoses que s'endinsaven dintre la mar, una més al nord i l'altra més al sud, la del nord seria la serra de Tramuntana. Caminàvem per vora platja, sota els nostres peus hi havia pilons de posidònia oceànica. Vam passar per una gran llac , que s'estenia a la nostra esquerra , era s'albufereta.

Feia vent i era difícil trobar un lloc per esmorzar, vora una caseta vam aturar-nos, a la vora de la mar per berenar. La part del final fins al port la vam fer per carretera a la vora de grans tamarits. Vam creuar el torrent de Sant Jordi on hi havia ànecs nedant i algun grup de pollets d’ànec. Vam deixar el port i vam fer cap a l'interior, per un camí que anava per vora la carretera, però sense perill. Entre d'altres vam passar per la finca de can Suau, on hi havia oliveres de soques gegantines dignes de veure.

Vam passar per una parcel·la on hi havia fenàs en garbes secant-se, era per fer les ombrel·les de la platja. Abans d'arribar al poble ens vam aturar a la vora d'una caseta per dinar, després de dinar i cantat algunes cançons em van fer una sorpresa.

Jo si que vaig veure que s'anaven passant una cartolina que anaven signant , i va ser quan Sumsi em va agafar per banda i i davant de tot el grup em va fer l'entrega d'un detall molt bonic, un diploma amb el meu nom en el que hi havia el mapa de Mallorca, feia referència al meu treball al Camí i em donava constància de la meua etapa 100, que era la de Alcudi - Pollença. Va ser molt bonic i molt emocionant.Vam arribar a Pollença. Vam passejar pels seus carrers i vam anar a dinar al club Pollença, vam escriure al llibre d’el Camí de Mallorca i vam segellar el carnet amb el segell del club, per la vesprada vam fer la visita cultural de Pollença. El nostre guia va vindre al dinar i després ens va acompanyar tota la vesprada explicant-nos moltes coses de Pollença. A l’església hi havia una exposició fotogràfica de Guillem Bestard, on hi havia milers de fotografies de Pollença i gent de Pollença. Després vam enfilar cap al calvari on hi havia la mar d'esglaons fins l'ermita, i de gent que pujava i baixava, on hi havia una vista preciosa del poble i del Puig de Maria.

Kommentarer

    You can or this trail