Tid  5 timmar 16 minuter

Koordinater 1027

Uploaded den 2 januari 2017

Recorded december 2016

-
-
607 m
421 m
0
2,7
5,3
10,62 km

Visad 427 gånger, ladda ned 8 gånger

i närheten av El Pla de Manlleu, Catalunya (España)

Ruta circular per intentar de passar per alguns senders i corriols mig perduts cosa per la qual la dificultat la he qualificat de "difícil", si bé pot passar a "moderada" si desde el waypoint "Top del dia" se segueix la pista de la dreta i retornem per una bona part del camí inicial, clar que perd una mica d'interès al repetir el camí de tornada.
Les dificultats més importants les trobarem a: Cal Senallo, on el propietari a barrat el camí (antiga carrerada de les Dreceres) amb troncs d'arbre i un cartell que posa "Prohibida la entrada", cal girar 90 º cap a l'esquerra i per els conreus erms anar recercant el millor pas fins fer cap a la carretera TP-2442 que seguirem cap a la dreta. Cal dir que hi passa força gent i el corriol es prou evident (herba trepitjada, branques trencades).
Un altre corriol difícil de trobar es el que surt de la carrerada del Fondo de Sant Marc per enfilar-se cap el Turó Rodó, S'ha de recercar el millor pas aprofitant la gran quantitat de roques llises que afloran pel mig de les garrigues. Trobarem algunes fites.
El tercer corriol difícil de trobar es el que seguin un tram de pista des de el waypoint "Top del dia" que baixa cap a Aiguaviva en direcció nord-oest. No he sabut trobar el bon camí que anava uns metres més a la dreta del que he fet i que feia cap directament a la pedrera de Aiguaviva. En fi, el que he fet passa pel mig d'un espès bosc on hi ha gran quantitat de bardisses i d'arítjols que compliquen força el progresar, sort que es baixada; tot i així de seguida veureu que no sou els primers en pasar-hi ja que la terra, de color negre, està força remoguda be per els que per allí fan el seu camí o be pels senglars.
Atenció!, si consulteu les fotografies hi trobareu més informació en cada punt fotografiat!.
parkering

APARCAMENT

Trobarem lloc per deixar el vehicle just al davant del restaurant "El Celler"
vatten

FONT

La font de la Mina, al poc de sortir d'Aiguaviva i a terra, a la dreta del camí senyalitzat com a PR® amb dues ratlles paraleles la superior de color blanc i la inferior de color groc te el seu inici a la Bisbal del Penedès, i el seu final a Sant Magí de la Brufaganya.
träd

FREIXE

Arbre monumental que trobarem poc després de la font de la Mina.
Risk

CARRETERA

Creuem la TP-2443 i seguim un camí ample a l'altre costat que passa per l'entrada de la pedrera (a la nostra dreta).
Mine

PEDRERA

Abandonada, es a la nostra dreta.
Crossroads

ENCREUAMENT

Cruïlla de pistes i clariana, anem per la de l'esquerra tot seguint la carrerada de les Dreceres, la primera de ma dreta fa cap al punt més alt per on passarem i condueix ràpidament al punt de sortida (per corriols). La segona de la dreta fa cap al Fondo de les Fontanilles que creuarem nosaltres més tard, si es vol estalviar camí cal seguirla.
Risk

CLARIANA

el camí ample de carrerada s'acaba en un clar. Hem de seguir un sender que te l'inici un xic desdibuixat pels coscolls. es un xic a la dreta. Cal no despistar-se en aquest punt.
Waypoint

SENDER

Poc a poc el sender es va aclarint i es fa més fàcil de seguir. Segueix sent la carrerada encara que ha perdut molta amplada per la manca d'us. Trobarem alguna fita.
Återvändsgata

PROHIBIDA LA ENTRADA

A tocar del mas de Cal Senalló, ens trobem el camí barrat per troncs i al terra un cartell de "Prohibida l'Entrada". Cal ser agosarat i no fer cas i així estalviar-nos un bon tram de ´corriol artificial i carretera, o bé girar 90 graus cap a l'esquerra i anar seguint el desdibuixat corriol que la gent ha fet pels correus abandonats fins fer cap a la TP-2442 que seguirem cap a la dreta.
Ruin

CAL SENALLÓ

Tot envoltant-lo, passem a tocar l'edifici que sembla en ruines i cobert d'heures.
Crossroads

CORRIOL

Ben bé camp a través, creuem els conreus abandonats de Cal Senalló.
Risk

TP-2442

Fem cap a la carretera que seguim cap a la dreta pel voral esquerra. Ull amb el trànsit que es ràpid i hi ha poc espai a la cuneta!.
Crossroads

PISTA AL MAS SENALLO

A l'estona descobrim una pista a la dreta de la carretera que sens dubte du al mas de Senalló.
Crossroads

CAL SUMOI

Seguim per la carretera durant uns 500 metres fins fer cap als edificis de Cal Sumoi, a la nostra esquerra. Una pista surt per l'esquerra vers els edificis. Seguim recta per la carretera durant uns pocs metres.
Crossroads

PISTA A LA DRETA

En un revolt cap a l'esquerra agafarem una pista que surt per la dreta baixant poc a poc.
Crossroads

BIFURCACIÓ

Seguim recta per la pista.
Crossroads

ENCREUAMENT

Doble cruïlla de pistes, el que trobem primer a la nostre dreta segueix el Fondo de les Fontanilles i puja cap a la carrerada de les Dreceres. Seguim cap a l'esquerra. Pocs metres després nova cruïlla en un lloc fangós, la pista de l'esquerra segueix el torrent de Sant Marc. Nosaltres seguirem la de la dreta.
Flod

CREUEM EL TORRENT DE S MARC

A l'estona veiem una fita a l'esquerra de la pista, es el sender que puja decidit cap a la cova i que ens obliga a creuar el torrent de Sant Marc, així que deixem la pista i passem el torrent.
Risk

SENDER A LA COVA

Es molt dret, amb terra descomposta i a trams humida el que fa que rellisquem en més d'una ocasió. La progressió es fa lenta si volem fer-ho amb seguretat.
Grotta

COVA

Per fi fem cap a la cova de l'Olla o del Sumoi. Un tronc caigut tapa parcialment l'entrada però no costa penetrar-hi. La primera sala es grandiosa i es veu llum per la dreta que probé d'una altra entrada a un nivell superior. Hi ha algunes estalactites en formació, de seguida es nota que es un espai delicat, així que no demorem més del necessari la nostra visita i sortim un cop hem fet algunes fotografies.
Dörr

ENTRADA SUPERIOR

Al poc de seguir el nostre camí de pujada, trobem la segona entrada de la cova.
Risk

ARNES I PISTA

caminem un tram entre bruc d'hivern i garrigues i fem cap a una clariana on hi ha una bona quantitat de ruscs d'abelles, amb molt de compte de no fer-les emprenyar anem cap a la dreta per la clariana fins fer cap a la pista i sense entretenir-nos-en deixem el lloc el més ràpid possible.
Crossroads

BIFURCACIÓ

Ens creuem amb la carrerada dels Pastors (fita), seguim per la pista.
Waypoint

CARRERADA

La carrerada dels Pastors va baixant per trovarse amb el barranc de la font del mas Bertomeu.
Crossroads

CRUILLA ANEM DRTA

El barranc de la font sens ajunta per l'esquerra, anem seguint la dels Pastors cap a la dreta.
Ruin

BARRACA DE PEDRA SECA EN RUINES

Poc abans de fer cap al encreuament amb el barranc de Sant Marc, deixem a la nostra dreta les ruines d'una barraca de pedra seca.
Crossroads

ENCREUAMENT

Poc desprès fem cap a un nou encreuament, seguim cap a la dreta la carrerada del Fondo de Sant Marc.
Building of interest

FORN DE CALÇ

A la nostre esquerra i a l'altra riba del torrent.
Flod

CREUEM TORRENT

Per un gual cimentat creuem el jaç del torrent de Sant Marc.
Crossroads

SENDER PERDUT

Hem de deixar la pista per pujar cap el Turó Rodó per la nostre esquerra. Veiem un llom que fa fer un tomb a la pista. A l'esquerra un roc per on es pot pujar amb certa facilitat, així que ho fem i anem seguint en línia recta (nord) la pujada entre garrigues i rocam que aprofitem per fer l'ascensió. Durant la pujada veurem algunes fites que cal seguir per fer el camí més fàcil. En uns deu minuts arribarem al pla superior.
bild

CAMI AMPLE

Un cop a dalt, ens sorprèn el trobar-hi una ampla pista.
träd

ARBÓÇ

Un arboç aïllat a la nostra dreta ens confirmarà que anem per bon camí.
Crossroads

TURÓ RODÓ

La pista es creua en una altra que seguirem cap a la dreta per a tal de fer cap al Turó Rodó i a la Fita Alta.
utsikt

LA FITA 'ALTA'

De fet no sé si es la que vàrem trobar ja que les seves dimensions ens van frustrar un xic. Però pel lloc no ni hi havia cap de més gran.
Crossroads

ENCREUAMENT

Retornem sobre les nostres pases i deixem a l'esquerra la pista per on hem fet cap a aquest lloc. Seguim la pista al recte.
berg

TOP DEL DIA

Som en el punt més alt del recorregut d'avui. Hi ha una clariana i una pista cap a la dreta que fa cap a la carrerada de les Dreceres. Seguim la pista de l'esquerra en direcció nord oest vers Aiguaviva.
Waypoint

CAMÍ MOLT BRUT

Las pista que seguim poc a poc va perden importància i es passa primer a pista molt herbada i finalment a corriol molt brut pel mig del bosc. Al fer baixada no ens sota massa el anar seguint-lo afavorits per que aquest descens ja ho ha fet mes gent i el terreny de terra color negre i remanada ens ajuda a seguir baixant no amb poques dificultats.
Risk

CORRIOL DE FORTA BAIXADA

Amb molta precaució, sempre seguint la mateixa direcció i amb compta de que les rames no ens fustiguin la cara fem un lent progrés mentre ens apropem al poble pas a pas.
träd

BOSC NETEJAT

De sobte el bosc apareix davant dels nostres ulls complertament net de sotabosc i el sender es torna planer. Anem seguint la mateixa adreça nord-oest sense camí fresat però sense cap impedimenta només els pins que ens envolten.
Crossroads

PISTA

Poc a poc anem albirant una pista neta cap a la nostra esquerra i ens hi anem apropant. La seguim cap a la dreta i passem a prop de la pedrera.
Crossroads

SEGUIM PR®.

Creuem la carretera i seguim la pista marcada com a PR®.
Provisioning

FINAL

Finalment fem cap al aparcament davant de "El Celler d'Aiguaviva". Val a dir que quedar-se a dinar al citat lloc es una molt interesant idea ja que ofereixen plats molt casolans a preus molt asequibles amb un servei prou respetable.

Kommentarer

    You can or this trail