Koordinater 718

Uploaded den 10 mars 2020

Recorded februari 2020

-
-
9 m
-12 m
0
3,9
7,9
15,77 km

Visad 404 gånger, ladda ned 11 gånger

i närheten av El Prat de Llobregat, Catalunya (España)

LA TRAVESSA

L´anterior Ruta ST216 de l'aeroport al Prat de Llobregat té una important restricció de pas per la zona de la desembocadura de l'estany del Remolar entre l'1 de març i el 31 de juliol que fa inviable realitzar la ruta durant aquests mesos.

És per això que aprofitant les estacions de la L9 Sud del metro de Barcelona de Cèntric (L9 Sud) i de Les Moreres (L9 Sud), ambdues situades al Prat de Llobregat, ens acostarem als espais naturals situats al marge dret de l'aeroport de Barcelona en una ruta igual d'interessant i que a més a més es pot fer durant tot l'any.

La caminada, moderada en distància i absolutament planera, ens portarà a conèixer les zones humides de l'antiga zona deltaica del riu. Amb l'aeroport i tota mena d'indústries i serveis logístics situats a la zona, les antigues maresmes i zones humides han quedat reduïdes a 'illes naturals' envoltades d'empreses fabrils i alguns camps de conreus on la carxofa és el cultiu per excel·lència. Encara avui dia aquestes zones viuen amb l'espasa de Dàmocles sobre seu, especialment pel que fa a projectes d'ampliació de l'aeroport, que diversos organismes parlen sense embuts de fer desaparèixer part dels espais naturals ara protegits.

És per aquest motiu que és molt important de visitar-los i valorar-los. Conèixer-los és posar-los en valor, aspecte indispensable per a lluitar per a la seva futura protecció.

La travessa visita tots els miradors i aiguats de l'àrea protegida des d'on podrem gaudir de l'observació d'aus. Al nostre parer, els aguaits de Cal Tet i de Sabogal són els millors. Estan situats dins d'una cabana de fusta on podrem seure i gaudir tranquil·lament de l'observació d'ocells. Com a mirador, el Semàfor és especial. S'hi accedeix per una plataforma de fusta en rampa de 360º i està situat a tocar de costa al pis superior d'un antic edifici del s. XIX construït per a funcions de vigilància de costes.

També pujarem a les diferents torres mirador que ens facilitaran l'observació de l'entorn. Sempre, amenitzat amb el constant sobrevol (i soroll) dels avions que van i venen de la capital catalana. També visitarem el principal punt d'observació d'aeronau, un indret habilitats per a l'spotting que ens permetrà veure tot just sobre els nostres caps aquests gegants aeris.

ESPAIS NATURALS DEL DELTA DEL LLOBREGAT
La ruta trepitja els espais situats entre la nova desembocadura del Llobregat i l'aeroport. La zona està formada per aiguamolls artificials al voltant de l'estany de Cal Tet, el més gran d'aquest espai i creat artificialment per compensar la pèrdua de llacunes que va suposar el desviament del riu. Formen part dels espais Naturals del riu Llobregat.
De resquitllada també traurem el nas per l'estany de la Ricarda, tot observant-la des del Semàfor.

Els espais que conformen el delta són:

- Espais Naturals del riu Llogregat: inclou la desembocadura i les zones humides que envolten l'estany de Cal Tet.

- Remolar-Filipines i platja de Viladecans: espai situat a tocar de la terminal T1. L'espai té horari d'entrada. Habitualment obre (dilluns no festius tancat) a les 9h, fet que cal tenir en compte a l'hora d'iniciar la travessa.

- La Pineda de Can Camins i la platja del Prat: la platja del Prat s'estén al llarg de 5,5 quilòmetres entre la desembocadura del Llobregat i l'estany del Remolar. És d'accés lliure i disposa de tota mena de serveis en temporada de bany. Per contra, la Pineda de Can Camins és tancada i només s'organitzen visites guiades el primer diumenge de cada mes en dos torns de matí (90 min. de visita).

- Les Basses de Can Dimoni: tres basses d'origen artificial situades enmig dels camps de conreu de Sant Boi de Llobregat.

- L'estany de la Murtra i la Pineda de la Maiola: bassa i pineda sobre duners litorals situada a tocar de la platja de Viladecans.


ELS TRENS
La travessa s'inicia i acaba en estacions de metro de la L9 Sud. Opcionalment podem començar i finalitzar la ruta des de l'estació de Rodalies del Prat. Aquesta alternativa allarga la caminada en uns 3km.

Qualsevol títol de transport TMB és vàlid per arribar i sortir de les estacions de la L9 de Cèntric i de Les Moreres.

INICI: estació de metro Cèntric (L9 Sud) : situada dins del terme municipal del Prat de Llobregat.

FINAL: estació de metro de Les Moreres (L9 Sud) del Prat de Llobregat: és la més propera del Parc del Riu i del passeig que segueix el riu Llobregat. Opcionalment podem anar a buscar el tren de Rodalies, estació situada 1,8 km d'aquí creuant tot el Prat.

Podeu consultar aquí els horaris dels diferents transports:

- TMB (Metro)

- RODALIES DE CATALUNYA

View more external

Korsning

2 opcions bones: dreta o esq.

Podem baixar fins a la platja tant per la dreta com per l'esquerra del canal. Hem triat la dreta atès que de pujada ja farem un tram pel camí oposat al curs d'aigua.
Fågelskådningsplats

Aguait de Cal Tet

Fågelskådningsplats

Aguait del Sabogal

Fågelskådningsplats

Aguait

Fågelskådningsplats

Aguait

Informationspunkt

Botiga agroaliments

Korsning

Camí de la Bunyola

Monument

Caserna de Carabiners

Monument

Cases de la Seda

Tågstation

Metro Cèntric (L9 Sud)

Utsikt

El Semàfor (mirador)

Tågstation

Estació metro Les Moreres (L9)

Informationspunkt

Informació del parc

Monument

La Xemeneia

Utsikt

Mirador d'Avions

Utsikt

Mirador de Cal Beites

Utsikt

Mirador de Cal Lluquer

Utsikt

Mirador de Cal Malet

Utsikt

Mirador de Cal Tet

Utsikt

Mirador de la Bunyola

Utsikt

Mirador de la Desembodadura

Fågelskådningsplats

Mirador Fillola de les Quatre Hores

Utsikt

Mirador La Xemeneia

Bro

Pont Nelson Mandela

Waypoint

Ruta alternativa

Waypoint

Ruta alternativa 01

Waypoint

Ruta alternativa 02

Kommentarer

    You can or this trail