Koordinater 1278

Uploaded den 27 februari 2020

Recorded februari 2020

-
-
14 m
-2 m
0
5,5
11
21,83 km

Visad 290 gånger, ladda ned 10 gånger

i närheten av El Mas Blau, Catalunya (España)

ATENCIÓ: EL PAS PEL PONT SOBRE LA DESEMBOCADURA DE L'ESTANY DEL REMOLAR ESTÀ PROHIBIT ENTRE L'1 DE MARÇ I EL 31 DE JULIOL PER NIDIFICACIÓ D'AUS

DURANT LA TEMPORADA AMB RESTRICCIÓ DE PAS, PODEU SEGUIR LA RUTA ST217 EL SEMÀFOR I DELTA DEL LLOBREGAT, ACCESSIBLE TOT L'ANY.
LA TRAVESSA
Llarga però completa caminada que ens portarà a conèixer bona part dels espais naturals del Delta del Llobregat. El punt de sortida és peculiar i diferent, l'estació de l'Aeroport T1 de la línia de metro L9. Segurament sigui la parada que menys tindríem al cap a l'hora de pensar a iniciar una excursió, però sortosament també des d'aquí podem començar una bona ruta.

I sí, es pot sortir de la nova terminal de l'aeroport (T1) a peu i a més a més fer-ho és fàcil i ràpid. Un passeig per vianants i ciclistes surt des del pàrquing G a través d'un pas inferior que en qüestió de pocs minuts ens acostarà fins a l'espai de la zona de Remolar-Filipines.

La caminada llarga i absolutament planera, ens portarà pels aiguamolls de l'antiga zona deltaica del riu. Amb l'aeroport i tota mena d'indústries i serveis logístics situats a la zona, les antigues maresmes i zones humides han quedat reduïdes a 'illes naturals' envoltades d'empreses fabrils i alguns camps de conreus on la carxofa és el cultiu per excel·lència. Fins i tot l'any 2004 es va desviar la desembocadura del Llobregat uns metres al sud a fi d'ampliar el port de Barcelona.

Tot i això, l'excursió paga la pena. D'entrada pel mateix accés, el metro de la L9, la primera línia de metro de funcionament automàtic de la xarxa de TMB. Però també pujarem a torres mirador que ens facilitarn l'observació de l'entorn, entrarem a aguaits d'observació d'aus, caminarem per platges "verges" i tot això, sempre, amenitzat amb el constant sobrevol (i soroll) dels avions que van i venen de la capital catalana. Dos punts habilitats per a l'spotting ens permetrà observar just sobre els nostres caps aquests monstres aeris, i amb una mica de sort, podrem fotografiar l'A380, l'aeronau comercial més gran del món.

ESPAIS NATURALS DEL DELTA DEL LLOBREGAT
Durant la ruta visitarem els espais més importants que componen el delta del Llobregat, els espais Naturals del riu Llobregat i el de Remolar-Filipines. El primer és situat a la desembocadura i gira al voltant de l'estany de Cal Tet, el més gran d'aquest espai i creat artificialment per compensar la pèrdua de llacunes que va suposar el desviament del riu. Malauradament no es pot arribar fins a la mateixa desembocadura. El punt més proper accessible és fins a una torre mirador amb vistes a la desembocadura.

Els espais que conformen el delta són:

- Espais Naturals del riu Llogregat: inclou la desembocadura i les zones humides que envolten l'estany de Cal Tet, una bassa artificial creada a raó del canvi de desembocadura.

- Remolar-Filipines i platja de Viladecans: espai situat a tocar de la terminal T1. L'espai té horari d'entrada. Habitualment obre (dilluns no festius tancat) a les 9h, fet que cal tenir en compte a l'hora d'iniciar la travessa.

- La Pineda de Can Camins i la platja del Prat: la platja del Prat s'estén al llarg de 5,5 quilòmetres entre la desembocadura del Llobregat i l'estany del Remolar. És d'accés lliure i disposa de tota mena de serveis en temporada de bany. Per contra, la Pineda de Can Camins és tancada i només s'organitzen visites guiades el primer diumenge de cada mes en dos torns de matí (90 min. de visita).

- Les Basses de Can Dimoni: tres basses d'origen artificial situades enmig dels camps de conreu de Sant Boi de Llobregat.

- L'estany de la Murtra i la Pineda de la Maiola: bassa i pineda sobre duners litorals situada a tocar de la platja de Viladecans.


ELS TRENS
INICI: estació Metro Aeroport T1 (L9) : situada dins de la terminal T1 de l'aeroport.

Per iniciar la ruta cal sortir al vestíbul de l'aeroport i seguir la senyalètica en direcció al pàrquing G, una zona d'aparcament exterior situada fora de la terminal. Un cop siguem al pàrquing cal anar a buscar l'inici del pas inferior situat entre les fileres 10 i 11.

Recordeu que si aneu amb la L9 amb T-Casual o amb bitllet senzill caldrà pagar el complement Aeroport.

FINAL: estació Metro Les Moreres (L9) del Prat de Llobregat: és la més propera del Parc del Riu i del passeig que segueix el riu Llobregat. Opcionalment podem anar a buscar el tren de Rodalies, estació situada 1,8 km d'aquí creuant tot el Prat.

L'estació admet qualsevol tipus de targeta de viatge (excepte si anéssim a l'aeroport).

Podeu consultar aquí els horaris dels diferents transports:

-TMB (Metro)

- RODALIES DE CATALUNYA

View more external

Fågelskådningsplats

Aguait (Filipines)

Fågelskådningsplats

Aguait Bassa Dolça

Fågelskådningsplats

Aguait de Cal Tet

Aguait de Cal Tet
Fågelskådningsplats

Aguait de la Bassa dels Pollancres

Fågelskådningsplats

Aguait de la Maresma

Fågelskådningsplats

Aguait del Sabogal

Fågelskådningsplats

Aguait maresmes

Fågelskådningsplats

Aguait

Informationspunkt

Botiga agroaliments

Strand

Platja de Can Camina

Korsning

Direcció 'Pàrquing G'

Informationspunkt

Entrada Filipines

Tågstation

Estació metro Aeroport T1

Tågstation

Estació metro Les Moreres (L9)

Informationspunkt

Informació Can Lluquer

Informationspunkt

La Porta del Delta (accés mirador Illa)

Monument

La Xemeneia

Utsikt

Mirador d'Avions

Utsikt

Mirador d'Avions (torre)

Utsikt

Mirador de Cal Beites

Utsikt

Mirador de Cal Francès

Utsikt

Mirador de Cal Lluquer

Utsikt

Mirador de Cal Malet

Utsikt

Mirador de l'estany de l'Illa

Utsikt

Mirador de la Desembodadura

Utsikt

Mirador de la Reguera Salabrosa

Utsikt

Mirador de la Roberta

Utsikt

Mirador de la Vidala

Fågelskådningsplats

Mirador Fillola de les Quatre Hores

Korsning

Pas inferior (entre línies 10-11 del pàrquing)

Strand

Platja del Prat

Informationspunkt

Pont (PROHIBIT ENTRE 1MARÇ-31JULIOL)

El pont es va malmetre durant el temporal Glòria (febrer 2020).
Bro

Pont de la Vidala

Bro

Pont Nelson Mandela

Waypoint

Ruta alternativa

Waypoint

Ruta alternativa 01

Utsikt

Mirador de la Xemeneia

Korsning

Variant Ricarda

Kommentarer

    You can or this trail