Koordinater 216

Uploaded den 26 maj 2018

-
-
511 m
197 m
0
2,0
4,0
8,09 km

Visad 233 gånger, ladda ned 2 gånger

i närheten av Sarrià, Catalunya (España)

Parem a l'estació del Peu Funicular, pujem per la drecera , antic camí de ferradura que venia de la Vila de Sarrià arribem a la Plaça de Vallvidrera continuem pel camí de carena que ens portarà al cim de Collserola avui Tibidabo, en el recorregut passarem per les colònies modernistes de Vallvidrera i la del Doctor Andreu al Tibidabo.
Descobrim, la capella en record de la visita de Sant Joan Bosco el 1886, antigues atraccions del Parc i carenegem cap a ponent i arribem al Coll de Can Gravat des de on baixem a l'estació del Baixador de Vallvidrera.
Train stop

Peu Funicular

Ruin

Mina grott

vatten

Font de la Budallera

Projecte de Jean ClaudeForestier 1918
Building of interest

Antiga capella neogòtica 1886

La idea de construir un temple catòlic al cim de la muntanya del Tibidabo sorgeix a finals del segle xix davant dels rumors sobre la construcció d'un temple protestant i un hotel-casino en aquell indret, motiu pel qual una "Junta de Cavallers Catòlics" adquireix la propietat del terreny i el cedeix el 1886 a Sant Joan Bosco, de visita llavors a Barcelona invitat per Dorotea de Chopitea, gran mecenes i promotora del projecte. Es concreta llavors la idea de fer un temple dedicat al Sagrat Cor de Jesús, advocació de moda en aquell temps gràcies a l'impuls del papa beat Pius IX, i seguint la línia del temple construït a Roma pel mateix Giovanni Bosco (Sacro Cuore di Gesù), així com del famós Sacré-Cœur de París. El 1886 es construeix una petita ermita neogòtica,
Building of interest

Can Gravat

També porta el nom de Casa Cortés es la segona casa en ordre d'antiguitat, després de Can Cortés. El 1791 ja es coneixia com Cal Gravat que fundarien en terres de Can Cardona, en Benet Cortés i Comellas i Magdalena Casas.
Building of interest

Vila Joanna

Train stop

Estació del Baixador de Vallvidrea

Kommentarer

    You can or this trail