Moving time  2 timmar 37 minuter

Tid  4 timmar 11 minuter

Koordinater 5838

Uploaded den 24 juni 2019

Recorded juni 2019

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
372 m
102 m
0
11
22
43,24 km

Visad 419 gånger, ladda ned 28 gånger

i närheten av la Garriga, Catalunya (España)

> Català:
Un tomb en 4x4 per les planes del Vallès Oriental per camins entre boscos sortejant masies, camps de bestiar i de conreu i petites rieres.
Una proposta de ruta entretinguda per camins molt variats en la que visitarem alguns monuments històrics, com la Vil·la romana de Can Terrers, l'antic Camp d'Aviació de la Guerra Civil de Cardedeu o el Conjunt Megalític de Can Planes.
La dificultat del traçat va de fàcil a moderat en quasi tot el recorregut, amb algun tram una mica més complicat per desnivells i solcs. Camins on predomina l'argila i pràcticament gens de pedra. Tot i que no és imprescindible, he utilitzat la reductora en algun tram força trencat.
El Vallès Oriental és una comarca força poblada on pràcticament el 100% del sòl està ocupat per masies aïllades i els seus corresponents camps de cultiu o de ramaderia.
L'alt risc d'incendis per la calor i la manca de pluja ha propiciat el tancament d'unes quantes pistes forestals per on hauria de passar la ruta, circumstància que m'ha obligat improvisar rutes alternatives en més d'una ocasió.
Iniciem la ruta en la N-152a, just abans d'entrar en la Garriga i a la dreta on es troba la Vil·la romana de Can Terrers. Le farem una curta visita (l'accés és gratuït), i prosseguirem la ruta per camins variats de les Planes, direcció Marata i més endavant, Cardedeu.
En Cardedeu podrem contemplar l'antic emplaçament d'un dels tres camps d'aviació que es van construir durant la Guerra Civil en aquesta comarca del Vallès Oriental (els altres dos eren a la Garriga i Montornés). Al voltant d'aquest camp d'aviació hi havia 6 refugis amagats en els boscos que avui encara es conserven i alguns d'ells poden visitar-se (sense track en la ruta).
Continuem ruta i ara a través de túnels travessarem la línia de Rodalies R2 Nord, l'AP7, la C35, la línia d'Alta Velocitat (AVE), a més del Riu Mogent.
Prosseguim en mig de boscos i urbanitzacions, ara direcció al Coll de Parpers i la Roca del Vallès, no sense abans fer una aturada per a veure el Conjunt Megalític de Can Planes i algunes de les seves "escultures" naturals en roca.
Tornem a creuar la línia del ferrocarril i l'AP7 i continuem pel Pla del Ramassar cap a Granollers, fent una visita al mirador dels Quaranta Pins.
Finalitzem aquesta ruta en l'àrea lúdica del Polígon de Ramassar de Granollers, un lloc idoni per a prendre alguna cosa i recuperar una mica d'energies.
En el peu de les fotos trobareu molta més informació d'interés.
Espero us agradi aquesta proposta i si la feu, agrairé els vostres comentaris.
Ruta feta amb un Land Rover Discovery Td5.
Salut i 4x4!

> Castellano:
Una vuelta en 4x4 por las llanuras del Vallès Oriental por caminos entre bosques sorteando masías, campos de ganado y cultivo y pequeñas rieras.
Una propuesta de ruta entretenida por caminos muy variados en la que visitaremos algunos monumentos históricos, como la Villa romana de Can Terrers, el antiguo Campo de Aviación de la Guerra Civil de Cardedeu o el Conjunto Megalítico de Can Planes.
La dificultad del trazado va de fácil a moderado en casi todo el recorrido, con algún tramo algo más complicado por desniveles y surcos. Caminos donde predomina la arcilla y prácticamente nada de piedra. A pesar de que no es imprescindible, he utilizado la reductora en algún tramo bastante roto.
El Vallès Oriental es una comarca bastante poblada donde prácticamente el 100% del suelo está ocupado por masías aisladas y sus correspondientes campos de cultivo o de ganadería.
El alto riesgo de incendios por el calor y la carencia de lluvia ha propiciado el cierre de unas cuántas pistas forestales por donde tendría que pasar la ruta, circunstancia que me ha obligado improvisar rutas alternativas en más de una ocasión.
Iniciamos la ruta en la N-152a, justo antes de entrar en la Garriga y a la derecha donde se encuentra la Villa romana de Can Terrers. Le haremos una corta visita (el acceso es gratuito), y proseguiremos la ruta por caminos variados de las Planes, dirección Marata y más adelante, Cardedeu.
En Cardedeu podremos contemplar el antiguo emplazamiento de uno de los tres campos de aviación que se construyeron durante la Guerra Civil en esta comarca del Vallès Oriental (los otros dos estaban en la Garriga y Montornés). Alrededor de este campo de aviación había 6 refugios escondidos en los bosques que hoy todavía se conservan y algunos de ellos pueden visitarse (sin track en la ruta).
Continuamos ruta y ahora a través de túneles cruzaremos la línea de Cercanías R2 Norte, la AP7, la C35, la línea de Alta Velocidad (AVE), además del Río Mogent.
Proseguimos en medio de bosques y urbanizaciones, ahora dirección al Coll de Parpers y la Roca del Vallès, no sin antes hacer una parada para ver el Conjunto Megalítico de Can Planes y algunas de sus "esculturas" naturales en roca.
Volvemos a cruzar la línea del ferrocarril y la AP7 y continuamos por el Pla del Ramassar hacia Granollers, haciendo una visita al mirador de los Quaranta Pins.
Finalizamos esta ruta en el área lúdica del Polígono Ramassar de Granollers, un lugar idóneo para tomar algo y recuperar un poco de energías.
En el pie de las fotos encontraréis mucha más información de interés.
Espero os guste esta propuesta y si la hacéis, agradeceré vuestros comentarios.
Ruta hecha con un Land Rover Discovery Td5.
Salud y 4x4!
Arkeologisk lokal

Inici ruta en la Vil·la romana de Can Terrers (224 m)

> Documentació: "La vil·la romana de Can Terrers, a l'entrada de l'actual població de la Garriga, són les restes d'un assentament rural romà amb termes. Ubicada al sud del terme municipal, la seva construcció és situada al segle I aC. Es tractava d'un edifici d'uns 200 metres quadrats i, pel seu bon estat de conservació, es considera un dels assentaments rurals d'època romana més rellevants del patrimoni cultural català. L'edifici és distribuït en sis estances principals: el vestidor o apodyterium, la sala tèbia o tepidarium, la sala calenta o caldarium, la sauna o sudatorium, la piscina d'aigua freda o frigidarium i el forn on hi havia les instal·lacions de la calefacció subterrània dels banys, coneguda amb el nom d'hypocaustum.[1] El dia 9 d'abril del 2001,[2] la Generalitat de Catalunya va declarar la vil·la Bé Cultural d'Interès Nacional,[3] en la categoria de zona arqueològica. Amb aquesta declaració, les ruïnes de Can Terrers s'equiparen a conjunts monumentals romans tan importants com el fòrum de Tarragona o la ciutat romana d'Empúries." Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Vil·la_romana_de_Can_Terrers > Una curiositat... "Sabeu que el vi que es feia a can Terrers es bevia a Itàlia, Egipte i Grècia? Font: http://www.visitalagarriga.cat/ca/vil·la-romana-de-can-terrers
Risk

Passo a nivell ferrocarril sense barreres! (237 m)

Compte en aquest punt i vigileu abans de creuar les vies encara que el semàfor no estigui en vermell! A l'esquerra d'aquest punt estan construint un pas inferior que anul.larà aquest pas perillós.
Crossroads

Camí de Samalús, continuem per la dreta (279 m)

utsikt

Can Grau Gros (255 m)

Ens trobem en la Serra de Can Guilla
Crossroads

Cruïlla amb la BV-5151, continuem recte (234 m)

La BV-5151 que creuem va del Corró d'Avall (Les Franqueses), a Cànoves (Cànoves i Samalús)
Crossroads

Bosc de Can Martí, continuem per la dreta (289 m)

Uns pocs metres més endavant trobem un altre cruïlla i girarem a la dreta també
bild

Rotonda en la BV-5108, continuem per la segona sortida (235 m)

Återvändsgata

Carrer de Francesc de Camprodón tallat al pas (215 m)

Ens trobem en les cases de Sant Julià d'Alfou (Cardedeu)
Ruin

Antic Camp d'Aviació de la Guerra Civil (220 m)

> Documentació: "Muntanya i mes… El Camp d’Aviació i els seus refugis de Cardedeu de la Guerra Civil Publicat el 06/09/2014 per Rasola. Breu Historia: Durant la Guerra Civil, per fer front principalment els bombardeixos i defensa de Barcelona, es van construir estratègicament tres Caps d’aviació situats al Vallès Oriental : un a La Garriga – Les Franqueses, l’altre a Montornès – Montmeló i el de Cardedeu – Sant Antoni de Vilamajor. En Cardedeu, els militars Republicans que formaven el destacament, van construir uns refugis per un cas necessari poder ràpidament refugiar-se i que podien resistir la metrallament per part d’aviació enemiga. En total hi havien en funcionament 6 refugis situats estratègicament per tot el perímetre del camp d’aviació i amagats dins del mateix bosc per no ser vistos. Cal dir que en cas de bombardeix no haguessin resistit. Tenien forma de U, amb dos boques d’entrada o/i sortida en un passadís transversal i les parets i sostre eren fets de totxo, amb capacitat de 15 militars. Excepció del mes gran situat proper a Can Jofre, que tenia capacitat per a mes de 100 militars. El comandament es va situar en les Masies de Can Morató i de Can Jofre, on disposaven dels medis elementals de Comunicació de aquella època i un observatori, a part de les comoditats per poder fer estada. ...//... El recorregut es pot fer en unes dos hores amb un passeig tranquil tot recordant que aquí va ser un punt important i estretegi per la defensa d’una part de Catalunya durant els últims anys de la Guerra Civil." Font: https://fontsaigua.wordpress.com/2014/09/06/muntanya-i-mes-el-camp-daviacio-i-els-seus-refugis-de-cardedeu-de-la-guerra-civil/ Crèdit de les fotos dels refugis: Ramon Solé
Flod

Creuem el Riu Mogent (168 m)

Building of interest

Sant Esteve del Coll (294 m)

1/ Foto 4. Un cop creuada la BV-5103, continuem recte però no pel camí asfaltat que es veu en la foto si no per un caminet molt més estret que hi ha just a l'esquerra d'aquest. 2/ Foto 6. La ruta original anava pel camí de la dreta però esta tallat. Continueu recte!
Återvändsgata

Camí TALLAT! (292 m)

bild

Camí dels Contrabandistes (363 m)

Crossroads

Coll de Parpers (293 m)

Girem a l'esquerra i seguim per la C-1415c. Uns metres més endavant deixem la carretera i continuem per la dreta
Crossroads

Cruïlla Camí d'Òrrius a Parpers, continuem per la dreta (332 m)

Arkeologisk lokal

Conjunt Megalític de Can Planes (266 m)

> Documentació: "Pedra de l’Escorpí. La Pedra de l’Escorpí es localitza a la zona anomenada Replana de Can Planes, a prop de la casa del mateix nom i del camí que mena a Sant Bartomeu de Cabanyes. Es tracta d’un jaciment arqueològic del qual es coneixen poques dades ja que no apareix esmentat en cap referència bibliogràfica científica. Aparentment, es tractaria d’una petita cavitat natural entre boles de granit que podria haver estat utilitzada amb finalitats sepulcrals durant la prehistòria recent (neolític final o primera de les edats dels metalls)." Font: http://www.laroca.cat/projectes/parc/ruta_element10.php
Arkeologisk lokal

Conjunt Megalític de Can Planes (267 m)

> Documentació: "Pedra Foradada de Can Planes. També se’l coneix amb la denominació de “Pedra del Marxant”. Es tracta d’un bloc de granit que ha estat buidat artificialment. Es desconeix l’existència de restes arqueològiques o d’estructures relacionades amb aquest jaciment. Talment la Roca Foradada, se la relaciona amb el perióde megalític, perquè apareix en contextos d’aquesta fase. Podria tractar-se d’una cambra sepulcral." Font: http://www.laroca.cat/projectes/parc/ruta_element10.php
Arkeologisk lokal

Pedra de l'Escorpí (269 m)

Arkeologisk lokal

Conjunt Megalític de Can Planes (216 m)

> Documentació: "Dolmen de Can Planes. Es tracta d’un petit monument megalític de característiques similars al de Céllecs, es tractaria doncs d’una galeria catalana petita. Conserva part de l’estructura de la cambra sepulcral formada per cinc lloses i el bloc de coberta. Mesura 1,50 x 1,06m. No s’hi observen restes del corredor ni de l’estructura del túmul que hauria cobert el monument. La cambra apareix lleugerament inclinada vers un lateral." Font: http://www.laroca.cat/projectes/parc/ruta_element9.php
Flod

Torrent de Can Verdeguer (108 m)

Flod

Creuem el Mogent (105 m)

Estem en el Pla de les Hortes (La Roca)
Tunnel

Túnel de l'AP7 (138 m)

utsikt

Glorieta de la Miranda d'en Puntes (224 m)

Aquesta zona és coneguda com els Quaranta Pins
utsikt

Mirador la Torreta (196 m)

Provisioning

Final ruta. Restaurant Viena de Ramassar Granollers (184 m)

Just al costat del Restaurant Viena hi ha un rentat a pressió per si voleu deixar el cotxe net i pulidet!

2 kommentarer

 • Bild av orainz

  orainz 2019-sep-09

  I have followed this trail  verifierade  View more

  mol adequada per un diumenge mati relaxat!

 • Bild av Joan Rover

  Joan Rover 2019-sep-09

  Moltes gràcies orainz per escollir i valorar aquesta ruta. Tal com ho descrius, una tranquil.la passejada d'un matí amb unes quantes coses interessants que veure. M'en alegro que t'hagi agradat :-)
  Fins molt aviat!
  Joan Rover

You can or this trail