Koordinater 283

Uploaded den 3 november 2015

-
-
5 m
-3 m
0
6,3
13
25,17 nm

Visad 823 gånger, ladda ned 4 gånger

i närheten av Sant Carles de la Ràpita, Catalunya (España)

En aquesta ruta podrem gaudir del meravellós paisatge que trobem a la desembocadura de L’Ebre d’una manera diferent. Va dirigida a un petit sector de la nostra societat, serà un recorregut encarat a l’alta societat, de manera que pernoctarem als llocs d’interès de la zona amb ordre del recorregut marcat(25,19km); de manera que utilitzarem el vaixell com a medi de transport. El que vull demostrar en aquesta ruta és l’alt potencial per aquest tipus de públic a les terres de L’Ebre, ja que crec que és poc conegut. Seguint
El recorregut consistirà en sortir des del port marítim de Sant Carles de la Ràpita (el segon port més gran de Catalunya).Tindrem un capità de vaixell titulat, encarregat de manejar l’embarcació (veler model Bavaria Cruiser 46,ultim model a nivell de velers).També disposarem d’un/a encarregat/ada d’atendre en tot moment els nostres desitjos, i necessitats a bord com per exemple a nivell de begudes. La primera parada serà al Musclarium. Al acabar la velada procedirem a tornar al veler, la pròxima parada serà a península de la Punta de la Banya.
Seguint amb la ruta ens situarem al marge dret del delta de l'Ebre on trobem la platja de L’Eucaliptus ;. Procedirem en el nostre trajecte arribant a l’antiga desembocadura del riu Ebre on trobem la Gola de migjorn; Procedirem a la parada al Cap de Tortosa proper L’illa del buda, on visitarem tot el patrimoni que ens ofereix;ja que ens trobem en l’extrem oriental del delta de L’ebre,procedirem el nostre viatge amb la següent parada a L’Illa de Sant Antoni.
Per acabar la ruta Delux pel delta visitarem el parc natural del Garxall i acabarem a la península de la punta del fangar.
Preu(degustació inclosa):
Adults:45€
Nens:35€
horaris:
dissabtes i dumenges-11:00 Primer torn
-13:00 Segon torn
-17:00 Tercer torn
(durada ruta 3 hores aprox.)
El port de Sant Carles de la Ràpita, situat al sud del litoral català, al Parc Natural del Delta de l'Ebre, té la flota pesquera més gran de Cataluña.La proximitat del port rapitenc al Parc Natural del Delta, un dels aiguamolls més importants d'Europa occidenta. Port de Sant Carles de la Ràpita Oficines del Port, s / n 43540 Sant Carles de la Ràpita Tel. 977.740.456 Fax 977.742.372 zona.sud@gencat.cat Cap de Guardamolls: Sr. Francisco Moya
Aqui disfrutarem d’un tast del millor marisc amb l’especialització de l’ostra i el muscle; visitarem les muscleres d’on han extret el marisc degustat al restaurant que trobem al mitg del mar, al costat de les muscleres. Podrem difrutar de la terrassa chill out on podem apreciar tota la banya del delta.Al acabar l'apat procedirem a fer una visita a les muscleres (cultiu d'ostres i muscles).
La Punta de la Banya és una petita península formada a l'extrem meridional del delta de l'Ebre. S'estén davant de la costa de Sant Carles de la Ràpita i està unida al delta de l'Ebre a través de l'istme del Trabucador té una llarga barrera d'arena de 4 km, i de 100 a 200 metres d'amplada. Tot aquest conjunt delimita l'espai marítim que es coneix com a badia dels Alfacs i, a la vegada, constitueix el port natural més gran d'Europa. farem una visita al punt d'observació ,on obserbarem el far, la serra del Montsià, Sant Carles de la Ràpita, i les salines de la Trinitat, on és fàcil veure-hi tot tipus d'ocells marins, especialment flamencs, durant gairebé tot l'any.
A la Platja de L'Eucaliptus, a l'extrem sud-est hi podem trobar unes platges que impressionen per la seva grandària i bellesa; fruit de les aportacions de sediments del riu Ebre que durant milers d'anys han anat guanyant terreny al mar Mediterrani.
Illa situada a l’extrem oriental del delta de l’Ebre, pertanyent al municipi de Sant Jaume d’Enveja, a la comarca del Montsià. Amb 1.000 hectàrees i uns 5 km de longitud, és l’illa més gran de Catalunya. Vorejarem les aigües tranquil·les d’aquest braç de riu. A la dreta creuarem un mirador de fusta. val la pena pujar per descobrir la gran varietat d’espècies naturals de l’entorn: llacunes,platges, arrossars, i marges fluvials habitats per tota mena d’espècies animals i vegetals. A la dreta trobem, de cara a la mar, l’interior de l’illa de Buda on les basses del Calaix Gran i del Calaix de Mar.
Illa formada per extensions de maresmes i dunes, que són un indret on troben refugi moltes espècies protegides per la seva reproducció. És d’origen molt recent ja que la seva major part s’ha format al llarg dels darrers seixanta any té un caràcter verge en la seva totalitat. Als sorrals farem una obserbació d'aus especialitzada amb espècies com el jull de platja,la bufalaga marina, el panical marí etc.
La gola de Migjorn, precisament, és una de les antigues desembocadures del riu Ebre, actualment obstruïda per una barrera de sediments. Aquest espai voreja l'Illa de Buda i acaba en una extensa platja. Molt a prop visitarem la llacuna de l'Alfacada. Es tracta d'una àrea de gran interès natural que ha esdevingut un magnífic punt d'observació de la gran varietat d'ocells que viuen al Delta de l'Ebre.
Península de 410ha en què trobem diferents ambients naturals: platja, dunes mòbils i fixades, sorrals i badia. Es tracta d'una important zona de nidificació de xatracs i gavines. En els dies de forta insolació podem veure miratges. Arribarem fins al Far del Fangar, caminant 4 km. vora de la platja.
El Garxall format per petites illes i llacunes, s'hi poden admirar una gran diversitat d'aus aquàtiques. Amb una superfície aproximada de 280 hectàrees, aquestes illes en forma de mitja lluna canvien la seva forma segons els sediments que aporta el riu en aquesta part final del seu curs. Farem observació de vegetació través d'un mirador paisatgístic(abundància de Tamarius).
Adhesió de sediments a l’illa del buda, forma part d’una de les entrades a la illa amb un paisatge inoblidable que observarem amb atenció .

Kommentarer

    You can or this trail