Ladda ned

Avstånd

31,37 km

Den sammanlagda höjden

1 m

Svårighetsnivå

Medel

ned

1 m

Max elevation

5 m

Trailrank

15

Min elevation

−3 m

Trail type

Loop

Koordinater

164

Uploaded

12 november 2011

Recorded

november 2011
Be the first to clap
1 comment
Share
-
-
5 m
−3 m
31,37 km

Visad 2012 gånger, ladda ned 10 gånger

i närheten av Doel, Flemish Region (Belgique)

Doel Eco-route

De drieëndertig kilometer lange fietstocht, uitgestippeld door Natuurpunt WAL en Electrabel, zet de prachtige polders en natuur in en rond Doel in de kijker. Liefhebbers kunnen van maart tot december gratis een fiets ontlenen in het Doel Infocenter. Het Doel Infocenter is tussen 1 april en 30 september geopend van maandag tot en met zondag en van 1 oktober tot 31 maart van maandag tot en met vrijdag. Het is aangewezen om de fietsen vooraf te reserveren. Komt u met uw eigen fiets, dan is het alsnog raadzaam om even binnen te springen in het Infocenter. Daar wordt u namelijk gratis een brochure overhandigd met de routebeschrijving en meer informatie.

Sinds augustus 2007 kan u deze fietstocht ook afleggen voor het goede doel. In ruil voor een vrijwillige bijdrage, die integraal naar v.z.w. De Klaproos gaat, biedt Electrabel u een natuurgids aan. Deze begeleidt u op uw fietstocht en geeft u uitleg over de plaatselijke natuur en geschiedenis.

Praktische info: De route van 33 kilometer is in te korten tot 25, 20 of 16 kilometer. De fietstocht vertrekt en eindigt aan het Doel Infocenter dat zich aan de bezoekersparking van de kerncentrale van Doel bevindt. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van Electrabel of op het telefoonnummer van het Doel Infocenter 03/202.20.50
Waypoint

Zoetenberm

Een mooie kasseiweg op de rug van een dijk
Waypoint

Prosperpolder

Prosperpolder, ook wel Prosper, is een klein gehucht van circa 200 inwoners in de Belgische gemeente Beveren. Het ligt in het noorden van de gemeente, tegen de Nederlandse grens. Voor 1857 was de regio nog een schorren- en slikkengebied langs de oevers van de Schelde. Dankzij zevende hertog Prosper Lodewijk van Arenberg werd het gebied ingedijkt en ontstond de Prosperpolder, met een oppervlak van 1051 hectares zoals we die vandaag nog kennen.
Waypoint

Het Verdronken Land van Saeftinghe

Het Verdronken Land van Saeftinghe is een uitgestrekt schorgebied in de Westerschelde. Het ligt hemelsbreed zo'n 50 kilometer van de monding. De Westerschelde is een menggebied van zeewater en rivierwater. Het water dat met vloed de schorgeulen binnenstroomt is dus brak. Met zijn 3200 hectare is Het Verdronken Land van Saeftinghe één van de belangrijkste en grootste schorgebieden van Nederland. Saeftinghe is bijzonder door zijn uitgestrektheid en zijn natuur, maar ook omdat het een beeld geeft van het Zeeuwse oerland: een land van slikken, platen, en schorren doorsneden met geulen. Zo kun je hier nog dagelijks zien hoe het hele deltalandschap gevormd is.
Waypoint

Grenspaal NL/BE 269c

Grenspaal 269c tussen België en Nederland
Waypoint

Doel

Doel is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Beveren. Doel ligt in het uiterste noordoosten van de provincie, op de linkeroever van de Schelde, in de Scheldepolders van het Waasland, vlak bij de Nederlandse grens. In de Wase dialecten noemt men het dorp "Den Doel". Doel raakte sinds de jaren '60 bekend door uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen die het dorp zouden laten verdwijnen.
Waypoint

Scheldemolen

De wind- en watermolens maken een belangrijk deel uit van het erfgoed in het Waasland. Er is de Scheldemolen in Doel, die tot één van de oudste stenen molens in Vlaanderen mag gerekend worden. Het waterbouwkundig kunstwerk, de Getijdenmolen, dateert uit de 16de eeuw en is de enige molen in Europa die nog in staat is graan te malen door het gebruik van de getijden van de Schelde. Bovendien is het molenrad het grootste binnenrad van België.
Waypoint

Kerncentrale Doel

De kerncentrale van Doel (Officieel: Nucleaire Productiezone Doel) is een van de twee kerncentrales in België. De kerncentrale van Doel is gelegen in de Haven van Antwerpen, aan de Schelde, nabij het dorpje Doel. Belangrijkste eigenaar van de kerncentrale is het energiebedrijf Electrabel. De kerncentrale heeft meer dan 800 medewerkers. De oppervlakte van de centrale is 80 hectare. De kerncentrale van Doel kan bezocht worden door het publiek. Kerncentrale Doel heeft vier kernreactoren, met een totaal vermogen van 2 839 MW

1 comment

 • Davina Vandueren 29 sep. 2017

  Beste,

  Wij hebben gemerkt dat u de Doel Eco-route aanprijst op uw website.
  Wij van de kerncentrale van Doel bieden deze route echter al ettelijke jaren niet meer aan.

  Kan u deze info aub schrappen van de website.
  Graag een seintje wanneer dit in orde is.

  Alvast hartelijk bedankt!

You can or this trail