Ladda ned

Avstånd

6,64 km

Höjdökning

486 m

Svårighetsnivå

Mycket svår

Höjdsänkning

818 m

Max höjd

2 817 m

Trailrank

32

Min höjd

2 229 m

Ledtyp

Ej i slinga
  • Bild av Pic del pla de l’Estany - freeride
  • Bild av Pic del pla de l’Estany - freeride
  • Bild av Pic del pla de l’Estany - freeride
  • Bild av Pic del pla de l’Estany - freeride

Koordinater

140

Uppladdad

21 januari 2014

Registrerad

januari 2014

Livespårning

Dela dina platser med nära och kära under en aktivitet.

Skaffa Wikiloc Premium Uppgradera för att slippa annonser
Livespårning Livespårning
Var den första som applåderar
Dela
-
-
2 817 m
2 229 m
6,64 km

Visad 3024 gånger, laddats ned 16 gånger

i närheten av Llorts, Parròquia d'Ordino (Andorra)

CA:
El descens del pic del pla del Estany és un recorregut fàcil ubicat al sector d’Arcalís de l’estació d'esquí de Vallnord.

Punt de sortida: Des del pàrquing de l’estació d'esquí d'Arcalís (edifici de l'Hortell), agafarem el TSD de la basera que ens deixarà al cap de l'estació, a continuació pujarem caminant en direcció SO entre els pics d'Arcalís i el Cataperdís, per la bretxa d'Arcalís. Un cop arribem al punt més alt de la bretxa, girarem en direcció O per fer tota la cresta que ens durà primer al pic de l'Angonella, al Port d'Arinsal, per arribar finalment al pic del pla de l'Estany (2859 m).

Descens: Mentre pugem per la cresta i abans d'arribar al pic del pla de l'Estany, trobarem dos corredors curts (50-60 m) i estrets (6-7 m) amb pendents de 40°/45° que acaben al mateix dipòsit. Arribant al pic, trobarem la pala nord amb un pendent inicial de 50° i una amplada considerable que la fa molt assequible, alhora que perillosa, a causa sempre de la inestabilitat de la neu en aquesta zona. És un vessant molt rocós, on una caiguda podria tenir conseqüències greus. Així doncs, tenim una 1a part del descens amb dificultat de moderada a alta i molt tècnica. Per continuar el descens seguirem en direcció al port del Rat pel vessant oest i un cop allà remuntarem aquest vessant, uns 200 m, fins arribar a un punt entremig del port de Rat i el pic del Cataperdís. La 2a part del descens també queda a l’elecció delriderja que trobarem variats i diferents canals quasi bé per a tots els nivells d’esquí/snowboard. Una possibilitat és baixar per la canal més ampla del Cataperdís, de 6 m d'amplada i 45° de pendent per la qual arribarem a la zona del túnel i tornarem a entrar al domini d’Arcalís per la pista del túnel (blava), que ens portarà fins al Pla de la Coma i per on continuarem fins a la pista de la Canaleta, que ens retornarà al nostre punt de sortida (Restaurant de l'Hortell, a la cota 1960 m).

Zona d’aparcament: (42°37'55.28"N i 1°29'59.89"E).
Desnivell baixada: 40-50°

EN:
The descent of the Plà del Estany Peak is an easy route in the Arcalís sector of the Vallnord resort.

Start point: From the car park of the Arcalís ski resort (Hortell building) we will take the La Bassera ski lift that will leave us at the head of the station, and then we will walk up SW between the Arcalís and Cataperdis peaks, through the Arcalís breach. Once at the top of the breach, we will turn west to follow the crest leading us first to the Angonella peak and Arinsal Pass to end up at the Pic del Pla de l'Estany (2,859 m).

Descent: While we climb the crest and before reaching the Pla de l'Estany Peak we will find two short corridors (50-60 m) which are narrow (6-7 m) with gradients of 45°-40° ending up at the same place. Once at the peak, we find the northern face with an initial slope of 50° and a considerable width that makes it possible, though dangerous, always due to the unstable snow conditions in the area. This is a highly rocky side where any fall can have serious consequences. We therefore have a 1st part of the descent of moderate to high difficulty and very technical. Continuing the descent we will continue towards Port del Rat on the western side, and once there we will climb this side around 200 m to a point between the Port de Rat mountain pass and the Cataperdis Peak. The 2nd part of the descent is also at the choice of the rider as we will find different and varied gulleys for virtually all skiing/snowboarding levels. One possibility is to descend the widest Cataperdis gulley, 6 m wide and with a gradient of 45° down which we will reach the tunnel area and get back onto the Arcalís skiing area by means of the tunnel slope (blue), which will take us to Pla de la Coma and from where we can continue down the La Canaleta slope to our starting point (Hortell restaurant at 1,960 m).

Parking area: (42°37'55.28"N and 1°29'59.89"E).
Drop: 40-50°

CA:
El descenso del pico de Pla de l’Estany es un recorrido fácil ubicado en el sector de Arcalís de la estación de esquí de Vallnord.

Punto de salida: Desde el aparcamiento de la estación de esquí de Arcalís (edificio del Hortell), tomaremos el TSD de la cornisa que nos dejará en lo alto de la estación, a continuación subiremos andando en dirección SO entre los picos de Arcalís y Cataperdís por la brecha de Arcalís. Cuando lleguemos al punto más alto de la brecha, giraremos en dirección O para recorrer toda la cresta, que primero nos llevará al pico de Angonella, en el Puerto de Arinsal, para llegar finalmente al pico del Pla de l’Estany (2859 m).

Descenso: Mientras subimos por la cresta y antes de llegar al pico de Pla de l’Estany, encontraremos dos corredores cortos (50-60 m) y estrechos (6-7 m) con pendientes de 40°/45° que terminan en el mismo depósito. Cuando estemos llegando a la cima, encontraremos la pala norte con una pendiente inicial de 50° y una anchura considerable, lo que la hace muy asequible pero al mismo tiempo peligrosa, debido a la inestabilidad de la nieve en esta zona. Es una ladera muy rocosa, donde una caída podría tener graves consecuencias. Así pues, tenemos una 1.ª parte del descenso que tiene una dificultad que va de moderada a alta y que es muy técnica. Para continuar el descenso, seguiremos en dirección al puerto del Rat por la vertiente oeste y, una vez allí, remontaremos esta vertiente unos 200 m hasta llegar a un punto intermedio entre el puerto del Rat y el pico del Cataperdís. La 2.ª parte del descenso también queda a elección delrider,ya que encontraremos canales variados y diferentes, casi para todos los niveles de esquí/snowboard. Una posibilidad consiste en bajar por el canal más ancho del Cataperdís, de 6 m de ancho y 45° de pendiente, por el que llegaremos a la zona del túnel y volveremos a entrar en el dominio de Arcalís por la pista del túnel (azul), que nos llevará hasta Pla de la Coma y por donde continuaremos hasta la pista de la Canaleta, que nos traerá de nuevo al punto de salida (Restaurante del Hortell, en la cota 1960 m).

Zona de aparcamiento: (42°37'55.28"N y 1°29'59.89"E).
Desnivel bajada: 40-50°

FR:
La descente du pic du Plà del Estany est un parcours facile situé dans le secteur d’Arcalís de la station de ski de Vallnord.

Point de départ : Depuis le parking de la station de ski d'Arcalís (bâtiment de l'Hortell), prendre le TSD de La Basera qui vous laissera en haut de la station. Ensuite, monter à pied en direction SO entre les pics d'Arcalís et le Cataperdis, par la brèche d'Arcalís. Une fois arrivés au plus haut point de la brèche, tourner en direction O pour faire toute la crête qui mène d’abord au pic de l'Angonella, au col d'Arinsal, avant d’arriver au pic du Pla de l'Estany (2859 m).

Descente : Pendant l’ascension de la crête, avant d’arriver au pic du Pla de l'Estany, on trouvera deux corridors courts (50-60 m) et étroits (6-7 m) avec des pentes de 45º/40º, qui débouchent au même endroit. En arrivant au pic, on trouvera la pente nord, inclinée à 50º au début, rendue très accessible par sa largeur considérable, bien que périlleuse, à cause – toujours – de l’instabilité de la neige dans cette zone. C’est un versant très rocheux, où une chute pourrait avoir de graves conséquences. La première partie de la descente, très technique, présente donc une difficulté modérée à forte. Pour continuer la descente, poursuivre en direction du Port del Rat par le versant Ouest et de là, remonter ce versant sur environ 200 m, jusqu’à un point entre le Port de Rat et le pic du Cataperdis. Le rider aura aussi le choix pour la 2e partie de la descente, car il trouvera plusieurs couloirs, adaptés à pratiquement tous les niveaux de ski/snowboard. Une de ces possibilités consiste à descendre par le couloir le plus large du Cataperdis, de 6 m de large et 45º d’inclinaison, qui mène à la zone du tunnel, avant de retrouver le domaine d’Arcalís par la piste du tunnel (bleue), qui nous mènera jusqu’au Pla de la Coma et par où il faudra poursuivre jusqu’à la piste de la Canaleta, qui nous ramènera à notre point de départ (restaurant de l'Hortell, cote 1960 m).

Zone de stationnement : (42°37'55.28"N et 1°29'59.89"E).
Dénivelé descente : 40-50°

PT:
A descida do Pico do Plà del Estany é um percurso fácil localizado no setor de Arcalís da estação de esqui de Vallnord.

Ponto de partida: A partir do parque de estacionamento da estação de esqui de Arcalís (edifício de l'Hortell), apanha-se a telecadeira TSD La Bassera que conduz até ao cimo da estação. Em seguida, sobe-se a caminhar em direção ao SO entre os picos de Arcalís e o de Cataperdis, pela fenda de Arcalís. Após chegar ao ponto mais alto da referida fenda, vira-se em direção ao O para fazer toda a crista que conduz, primeiramente, ao Pico de l'Angonella, no Port de Arinsal, para chegar finalmente ao Pico do Plà del Estany (2859 m).

Descida: Durante a subida pela crista e antes de chegar ao Pico do Plà del Estany, encontra-se dois corredores curtos (50-60 m) e estreitos (6-7 m) com declives de 45°/40° que terminam no mesmo depósito. Chegando ao pico, encontra-se o terraço norte com um declive inicial de 50° e uma largura considerável que o torna muito acessível mas, ao mesmo tempo, perigoso, devido à contínua instabilidade da neve nesta zona. É uma vertente muito rochosa, ou seja, pode apresentar perigo de riscos graves. Portanto, tem-se uma 1ª parte de descida com dificuldade de moderada a alta e muito técnica. Para continuar a descida, segue-se em direção ao Port del Rat (passagem de montanha) pela vertente oeste e, chegados aí, sobe-se esta vertente, durante uns 200 m, até chegar a um ponto entre o Port del Rat e o Pico de Cataperdis. A 2ª parte da descida dependerá da escolha dorider, já que existem variadas e diferentes escarpas, apropriadas para quase todos os níveis de ski/snowboard. Uma possibilidade é descer pela escarpa mais ampla do Pico de Cataperdis, com 6 m de largura e 45° de inclinação, pela qual se chega à zona do túnel. A partir daí, torna-se a entrar no domínio de Arcalís pela pista do túnel (azul) que conduz até ao Pla de la Coma. Continua-se então até à pista de La Canaleta que levará ao ponto de partida (Restaurante de l'Hortell, na cota 1960 m).

Zona de estacionamento: (42°37'55.28"N e 1°29'59.89"E).
Desnível de descida: 40-50°

RU:
Спуск с пика Пла-дел-Эстань это легкий маршрут в секторе Аркалис (Arcalís) лыжной станции Вальнорд.

Точка отправления: От паркинга лыжной станции Аркалис (здание l'Hortell) на подъемнике «Ла Басера» (TSD La Basera) доезжаем до станции и затем поднимаемся пешком на юго-запад между пиками Аркалис и Катапердис (Cataperdis), по проходу Бреча-д'Аркалис (bretxa d'Arcalís). Дойдя до высшей точки прохода, повернем на запад, чтобы по гребню добраться сначала к пику Ангонелья (Angonella), затем на перевал Аринсал (Port d'Arinsal) и, наконец, к пику Пла-де-л'Эстань (Pla de l'Estany) (2859 м).

Спуск: Поднимаясь по гребню, еще до пика Пла-де-л'Эстань, мы увидим два коротких (50-60 м) и узких (6-7 м) кулуара с уклоном 45º/40º, которые заканчиваются в одном углублении. Добравшись до пика, выйдем на северную сторону к полю с уклоном 50º, достаточно широкому и, соответственно, с простым подходом. С другой стороны, при нестабильном снежном покрове здесь довольно опасно. Это скалистый склон, где любое падение может иметь тяжелые последствия. Таким образом, на первой части сложность спуска меняется от умеренной до высокой. Необходима отличная техническая подготовка. Для дальнейшего спуска продолжим путь в направлении Порт-дел-Рат (Port de Rat) на западном склоне, а оттуда вверх по склону поднимемся метров на 200, пока не достигнем точки между серединой Порт-дел-Рат и пиком Катапердис. Вторая часть также зависит от выбора лыжника, поскольку есть несколько вариантов и разных кулуаров, практически подходящих для любого уровня владения лыжами/сноубордом. Есть возможность спуститься по самому широкому кулуару пика Катапердис. Его ширина 6 м, крутизна 45º. Спуск по кулуару приведет нас к туннелю, и мы вернемся на просторы Аркалиса по туннельной трассе (синей), которая приведет нас к Пла-де-ла-Кома (Pla de la Coma), а оттуда продолжим спуск к трассе Каналета (Canaleta), по которой вернемся к начальной точке нашего маршрута (Ресторан Hortell, высота 1960 м).

Зона парковки: (42°37'55.28"N и 1°29'59.89"E).
Высота спуска: 40-50°

Kommentarer

    Du kan eller den här leden