Ladda ned

Avstånd

41,88 km

Höjdökning

111 m

Svårighetsnivå

Lätt

Höjdsänkning

111 m

Max elevation

42 m

Trailrank

57 2,7

Min elevation

−33 m

Trail type

Loop

Moving time

2 timmar 14 minuter

Tid

2 timmar 39 minuter

Koordinater

3917

Uploaded

24 april 2020

Recorded

april 2020
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
Be the first to clap
3 kommentarer
 
Share
-
-
42 m
−33 m
41,88 km

Visad 671 gånger, laddats ned 39 gånger

i närheten av Sint-Amandsberg, Flanders (Belgique)

Tocht van een goede 40 km rond Gent op autovrije of verkeersluwe wegen, waarvan sommige nog naar nieuw ruiken.
Foto

Rozebroekenpark

Rozebroekenpark in Sint-Amandsberg
Foto

Dampoort - Kleinddokkaai

Gent Dampoort - Kleindokkaai. Start van de route. Nieuw fietspad langsheen het Project Oude dokken. We volgen dit pad rechts van het kanaal
Foto

Schipperskaai

Project Oude Dokken, Schipperskaai
Foto

Kapitein Zeppospark

Kapitein Zeppospark. Nieuw park aan de kop van het Houtdok.
Foto

Voorhavenkaai

Project Oude Dokken - renovatie van vroegere pakhuizen tot kantoorruimte
Foto

Meulestede kerk

Vlak voor Meulestedebrug staat een pittoresk kerkje. We gaan hier links de brug over, steken de N 456 over, en slaan de eerste straat links in (Pantserschipstraat), op het einde daarvan rechts in de Kapiteinstraat, en dan links de Driemasterstraat in. Die mondt uit in het Pakketbootpad, die we volgen.
Foto

Pakketbootpad

Evenwijdig met het De Lievekanaal loop een nieuw fietspad, het Pakketbootpad. We blijven dit pad volgen tot aan de spoorweg, bij de Buitensingel. We steken de spoorweg over, gaan onmiddellijk naar rechts in de Hakkeneistraat, steken de Morekstraat over en volgen nu het Westerringspoor, een fietspad door een groenzone, evenwijdig met de Grensstraat.
Foto

Westerringspoor

Het Westerringspoor verbond de Muide met het Sint-Pietersstation. Het traject dat we nu volgen loop over diverse km over die vroegere spoorbedding.
Foto

Westerringspoor - Spoorleggerspark

We blijven de oude spoorbedding van het Westerringspoor volgen. Een oase van groen en rust. Op het einde van het Westerringvoor komen we uit op de Brugsevaart. We steken de weg en het kanaal (blauw brugje) over en rijden gewoon verder door het Fluweelpark
Foto

Malpertuuspark - Mariakerke

Op het einde van het Westerringvoor komen we uit op de Brugsevaart. We steken de weg en het kanaal (blauw brugje) over en rijden gewoon verder door het Fluweelpark. Op het einde van het park steden we de Brugsesteenweg over en rijden door in het Malpertuuspark. We volgen een gloednieuw fietspad langs en door de Bourgoyen Ossemeersen, een natuurgebied.
Foto

Natuurgebied Bourgoyen

Een nieuw fietspad leidt nog niet meer door, maar langs het Natuurgebied Bourgoyen. Op die manier worden wandelaars niet langer gestoord en krijgen fietsers een comfortabel fietspad door het groen, aan de rand van het natuurgebied. Dit pad loopt tot aan de Hoosmolen. We steken de brug over en gaan naar links, de Bunderweg op, met de Leie links van ons. We blijven de Bunderweg volgen tot aan de Drongensesteenweg.
Foto

Bunderweg

We volgen nu een hele tijd de Leie. We volgen de Bunderweg tot aan de Drongensteenweg. We steken die over met behulp van de verkeerslichten voor fietsers. We blijven gewoon doorfietsen langs het pad dat verder loopt langs de Leie. Links ligt een geheel nieuwe wijk op het vroegere industrieterrein Aalsberghe Van Oost.
Foto

Halfwegpark

We blijven in een groenzone met prachtige nieuwe fietspaden de Leie volgen. Rechts zien we het Halfwegpark en daarnaast een sportterrein. Bij het Dierenasiel komen we uit op de Noorderlaan, aan de Watersportbaan. Die steken we over, en gaan naar links, waar we de kop van de Watersportbaan volgen tot aan de overkant.
Foto

Watersportbaan

De Watersportbaan is een begrip in Gent. Hier zijn heel wat sportaccommodaties gevestigd, o.a. de Blaarmeersen. We volgen de Watersportbaan verder (Watersportlaan, Verenigde Natieslaan, Yachtdreef, Europalaan). Bij de Gentse Roeivereniging gaan we de Vissersdijk op, het pad rechts van de Leie.
Foto

Vissersdijk

Aan de Watersportbaan, ter hoogte van de Europalaan en de samenvloeiing van de Leie, nemen we rechts van de Leie d Vissersdijk. We zien er een bordje dat richting Blaarmeersen wijst. We volgen dit pad tot aan de spoorweg.
Foto

Sneppebrug

We blijven rechts van de Leie tot aan de spoorwegbrug. We gaan hier over de fietsersbrug naar de andere kant van de Leie en blijven dit pad een paar honderd meter volgen. Vlak voor de Sneppebrug slaan we linksaf, onder de spoorweg. Onder de spoorweg door gaan we nu onmiddellijk naar rechts, de Maurice Dupuislaan in. We volgen die tot we de aansluiting vinden met de R4, die langs de Ringvaart ligt. Hier gaan we linksaf, op het fietspad links van de R4.
Foto

Natuurpark Overmeers

We volgen nu ruime tijd de R4. Een mooi fietspad in het groen, wat jammergenoeg verstoord wordt door het lawaai van de R4, de grote ring rond Gent. Even gaan we van de R4 weg, ter hoogte van het Natuurpark Overmeers. We volgen de pijlen richting Zwijnaarde en komen zo terug op de R4 uit, die we blijven volgen tot voorbij de Ghelamco arena, het voetbalstadium van KAA Gent.
Foto

Binnenring R4

We blijven de Binnenring van de R4 volgen. We gaan voorbij de Ghelamco arena en de nieuwe ontwikkelingen rond de arena. Rechts zien we nog altijd de Ringvaart. We volgen de pijlen richting Merelbeke. We gaan nu een brug over, die over de Schelde loopt. Net voorbij de brug moeten we naar links. We volgen hierbij het groene bordje van het knoopppunt 5. Pas op, dit is een smalle doorsteek. We maken nu een soort van U-turn terug richting Schelde. Rechts ligt het bedrijf GLS. We komen uit op de Schelde, waar we rechts afslaan.
Foto

Yachthaven van Merelbeke

Op de Schelde-oever zien we de Yachthaven van Merelbeke. Links ligt de Schelde, rechts het Liedermeerspark. We volgen het pad langs de Schelde, dat zeer hobbelig is.
Foto

Keizerspark Ledeberg

We blijven het pad rechts van de Schelde volgen. Zorg ervoor dat u altijd het pad het dichtst bij de Schelde kiest. U gaat diverse bruggen onderdoor. Uiteindelijk gaat u onder de B401 door, de afrit van de autosnelweg. U blijft de rechtskant van de Schelde volgen en komt uit op de Franse Vaart. We blijven eigenlijk de hele tijd het parcours richting knooppunt 5 volgen. Dat knooppunt ligt in het Keizerspark. Op het einde van de Franse Vaart gaan we links onder de Brusselsesteenweg door naar het Keizerspark. Vanaf hier volgen we het knooppunt 7.
Foto

Weversbosdreef

Vanaf het Keizerspark kan je nu verderrijden naar het knooppunt 7. Je fietst langs de rechtskant van de Schelde, vervolgens door de Gentbrugsemeersen tot aan Heusdenbrug. Een alternatief is om aan Gentbruggebrug volgend parcours te volgen : volg rechts de fietssuggestiestroken in de Edmond Blockstraat, Sint-Simonstraat, Emmanuel Hielstraat, Braemkasteelstraat. Onder het viadukt van de E17 en dan verder Braemkasteelstraat (links de ingang van de Gentbrugsemeersen) tot aan een vijfhoek, waar je schuinlinks voor de Weversboslaan kiest. Die loopt over in de Weversbosdreef die uitmondt in de Koningsdonkstraat. Hier kan je terug aansluiten naar Knooppunt 7.
Foto

Gentbrugse Meersen

De Gentbrugse Meersen zijn een van de vier groenpolen rond Gent. Ze zijn vrij toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Het Fietsknooppuntennetwerk loopt er doorheen.
Foto

Gentbrugse Meersen

U blijft hier fietsen richting knooppunt 7. Dit betekent dat u hier aan het einde van de Koningsdonkstraat naar rechts moet en de brug over de Schelde moet oversteken. U blijft de hele tijd het bordje naar knooppunt 7 en over de burg richting 8 volgen, nu aan de overkant van de Schelde.
Foto

Scheldeoever

U fietst nu rechts van de Schelde, richting Gent. U blijft het bordje naar knooppunt 8 volgen. Op een bepaald ogenblik moet u naar rechts, weg van de Schelde.
Foto

Destelbergen

Ter hoogte van 'Scheldekant' maakt de route richting knooppunt 8 een scherpe bocht naar rechts. U gaat van de Scheldedijk af en blijft de bordjes naar knooppunt 8 volgen.
Foto

Damvallei

De route richting knooppunt 8 brengt u naar de Damvallei, tot aan het Damvalleimeer. Daar blijft u richting knooppunt 8 fietsen, je steekt de Dendermondsesteenweg over en blijft verder naar knooppunt 8 fietsen. Eenmaal u in de Eenbeekstraat bent, ter hoogte van het Kasteel Crabbenburg, blijf je rechtdoor fietsen en verlaat u de knooppuntenroute. Blijf rechtdoor fietsen, in de Bredenakker en de Herlegemstraat, tot aan de Kasteelstraat, waar u rechts een toegang hebt tot het Rozenbroekenpark. U fietst het park nu helemaal door, tot aan de Johannes Hartmannlaan. Sla nu rechtsaf, door de Johannes Hartmannlaan, ga daar nog eens naar rechts, in de Schoolstraat. Op het einde van de Schoolstraat naar links, de Antwerpsesteenweg. Na 700 m komt u terug uit aan de Dampoort, begin en ook eindpunt van deze route.

3 kommentarer

 • Tdetje 18 apr. 2021

  Super slecht aangeduid.

 • Tdetje 18 apr. 2021

  Hebben de route niet meer gevolgd.
  Met gps niet te doen

 • Geertvd 5 sep. 2021

  Jag har följt den här leden  verifierade  View more

  Toffe rit met vele stukjes langs het water en geen autoverkeer!!

You can or this trail