Koordinater 179

Uploaded den 1 oktober 2016

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
491 m
442 m
0
1,2
2,4
4,84 km

Visad 351 gånger, ladda ned 2 gånger

i närheten av Antequera, Andalucía (España)

Als afores d'Antequera es pot visitar els dòlmens de diversos mil·lennis d'antiguitat:
Dolmen de Menga (la més gran d'Europa) i el dolmen de Viera, tots dos situats als afores de la ciutat, mentre que El Romeral Dolmen està a pocs quilòmetres de distància. Aquestes tres cambres funeràries prehistòriques representen alguns dels majors i més complets estructures megalítiques d'Europa. En 2016 els dòlmens, juntament amb dues muntanyes (Pedres Blanques,) estretament vinculats al complex, van ser declarats Patrimoni de la Humanitat.

-El Dolmen de Menga és famós per la seva ubicació geogràfica significativa, en el solstici d'estiu el sol brilla sobre el cim de la Penya dels Enamorats i entra al llarg del corredor del dolmen d'entrada.
És el més gran d'Europa, prop de 30 metres de llarg. La pedra en posició vertical més gran pesa 180 tones. El punt més ample és de 6 m.
Cada costat està fet de 12 pedres en posició vertical i una pedra que tanca l'extrem. El sostre està fet de cinc pedres; una sisina que va ser col·locada sobre l'entrada no es va trobar. La tomba està coberta per un túmul de 50 metres de diàmetre de pedres i terra.
-Dolmen De Viera
La tomba es compon de dues seccions diferents. El primer és un corredor obert que inclou una estructura de 'porta', i el segon és una secció de pas de 21 metres de llarg. A la part del darrere és una petita càmera quadrangular (1,6 m d'ample i 2 m d'alt) al que s'accedeix a través d'una petita obertura tallada en la pedra. El forat a la pedra angular de més enrere de la càmera va ser feta per lladres de tombes i no forma part de l'estructura. El corredor és de 1,3 m d'ample i 1,6 m de la càmera és àmplia. L'estructura estava feta de pedres verticals 16 a cada costat. Cinc lloses de sostre són encara al seu lloc; originalment no hi hauria hagut tres o quatre més. Intenta imaginar el tram de corredor inicial "obert" està tancat - que ha perdut les lloses. La construcció de mur de maçoneria al passadís és moderna i protegeix el pas de material de túmul caure. Les pedres estan cobertes en un túmul de 50 metres de diàmetre. El passatge mira cap a l'est, de manera que en l'alba dels equinoccis de primavera i tardor, el sol s'alinea amb el corredor i els raigs penetren fins a l'interior de la cambra, il·luminant-se per complet durant uns minuts.
http://www.iaph.es/imagenes-patrimonio-cultural-andalucia/albums/nuevosformatos/video/MALAGA/Ronda/viera_inmersivo/WEB_EquinoccioViera.html
-Dolmen Del Romeral
El Tholos del Romeral és una tomba típica de falsa cúpula. Té un passadís amb parets de maçoneria i un sostre pla, compost per onze grans lloses de pedra. El corredor actual és 26 m de llarg, 1,5 m d'ample, i 1,95 m d'alt. Al final del passadís són dues pedres verticals, seguit de dos més per crear la impressió d'un embut que condueix a una càmera de 5,2 m de diàmetre. Aquesta càmera també es construeix a partir de maçoneria amb parets lleugerament volta amb una falsa cúpula coronada per una llosa de pedra 3.75m d'alçada. Aquest és un dels millors exemples d'una falsa cúpula. A la part del darrere de la càmera, hi ha una obertura per un petit pas que condueix a una càmera de 2.34m de diàmetre menor escala on s'aprecia una petita ara.
Les pedres estan cobertes amb un túmul de 68 m de diàmetre.
Durant la tarda al voltant del solstici d'hivern, el sol brilla directament sobre l'entrada.--A las afueras de Antequera se puede visitar los dólmenes de varios milenios de antigüedad:
Dolmen de Menga (la más grande de Europa) y el Dolmen de Viera, ambos situados a las afueras de la ciudad, mientras que El Romeral Dolmen está a pocos kilómetros de distancia. Estas tres cámaras funerarias prehistóricas representan algunos de los mayores y más completos estructuras megalíticas de Europa. En 2016 los dólmenes, junto con dos montañas(Piedras Blancas, ) estrechamente vinculados al complejo, fueron declarados Patrimonio de la Humanidad .

-El Dolmen de Menga es famoso por su ubicación geográfica significativa, en el solsticio de verano el sol brilla sobre la cima de la Peña de los Enamorados y entra a lo largo del corredor del dolmen de entrada.
És el más grande de Europa, cerca de 30 metros de largo. La piedra en posición vertical más grande pesa 180 toneladas. El punto más ancho es de 6m .
Cada lado está hecho de 12 piedras en posición vertical y una piedra que cierra el extremo. El techo está hecho de cinco piedras; un sexta que fue colocada sobre la entrada no se encontro. La tumba está cubierta por un túmulo de 50 metros de diámetro de piedras y tierra.

-Dolmen de Viera
La tumba se compone de dos secciones diferentes. El primero es un corredor abierto que incluye una estructura de 'puerta', y el segundo es una sección de paso de 21 metros de largo. En la parte trasera es una pequeña cámara cuadrangular (1,6 m de ancho y 2 m de alto) al que se accede a través de una pequeña abertura cortada en la piedra. El agujero en la piedra angular de más atrás de la cámara fue hecha por ladrones de tumbas y no forma parte de la estructura. El corredor es de 1,3 m de ancho y 1,6 m de la cámara es amplia. La estructura estaba hecha de piedras verticales 16 en cada lado. Cinco losas de techo son todavía en su lugar; originalmente no habría habido tres o cuatro más. Trate de imaginar el tramo de corredor inicial "abierto" está cerrado - que ha perdido las losas. La construcción de muro de mampostería en el pasillo es moderna y protege el paso de material de túmulo caer. Las piedras están cubiertas en un túmulo de 50 metros de diámetro. El pasaje mira hacia el este, de manera que en el amanecer de los equinoccios de primavera y otoño, el sol se alinea con el corredor y los rayos penetran hasta el interior de la cámara, iluminándola por completo durante unos minutos. http://www.iaph.es/imagenes-patrimonio-cultural-andalucia/albums/nuevosformatos/video/MALAGA/Ronda/viera_inmersivo/WEB_EquinoccioViera.html

-Dolmen El Romeral
El Tholos de El Romeral es una tumba típica de falsa cúpula. Tiene un pasillo con paredes de mampostería y un techo plano, compuesto por once grandes losas de piedra. El corredor actual es 26 m de largo, 1,5 m de ancho, y 1,95 m de alto. Al final del pasillo son dos piedras verticales, seguido de dos más para crear la impresión de un embudo que conduce a una cámara de 5,2 m de diámetro. Esta cámara también se construye a partir de mampostería con paredes ligeramente abovedados con una falsa cúpula coronada por una losa de piedra 3.75m de altura. Este es uno de los mejores ejemplos de una falsa cúpula. En la parte trasera de la cámara , hay una apertura por un pequeño paso que conduce a una cámara de 2.34m de diámetro menor escala donde se aprecia una pequeña ara.
Las piedras están cubiertas con un túmulo de 68 m de diámetro.
Durante la tarde alrededor del solsticio de invierno, el sol brilla directamente sobre la entrada.
Arkeologisk lokal

Dolmen, Menga

Arkeologisk lokal

Dolmen, Viera

Arkeologisk lokal

Dolmen, El Romeral

Bro

Aqueducte

2 kommentarer

 • Bild av capita haddock

  capita haddock 2016-okt-04

  Renoi Monti, aquestes són "super-estructures" ;-) que deixen els nostres dolmens com petits xalets d'estiu.
  Salut i Cames!!

 • Bild av Marcòlic

  Marcòlic 2018-jan-08

  Molt expectaculars, s'ha de veure.

You can or this trail