• Bild av ΠΑΡΝΗΘΑ Μονοπάτι Αι Γιώργη
 • Bild av ΠΑΡΝΗΘΑ Μονοπάτι Αι Γιώργη
 • Bild av ΠΑΡΝΗΘΑ Μονοπάτι Αι Γιώργη
 • Bild av ΠΑΡΝΗΘΑ Μονοπάτι Αι Γιώργη
 • Bild av ΠΑΡΝΗΘΑ Μονοπάτι Αι Γιώργη
 • Bild av ΠΑΡΝΗΘΑ Μονοπάτι Αι Γιώργη

Tid  en timma 45 minuter

Koordinater 883

Uploaded den 30 januari 2016

Recorded januari 2016

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
898 m
396 m
0
2,4
4,9
9,78 km

Visad 1754 gånger, ladda ned 65 gånger

i närheten av Ayía Triás, Attica (Greece)

Η διαδρομή που προτείνουμε ξεκινά από το μονοπάτι με τα μπλε τετράγωνα. Περνώντας τις ταβέρνες βλέπουμε από τον δρόμο πράσινο ταμπελάκι προς Αγ. Γεώργιο. Διασχίζουμε τη μεγάλη αλάνα και ακολουθούμε τον χωματόδρομο. Λίγο πριν τη μπάρα δεξιά ανηφορίζει το μονοπάτι μέχρι το εκκλησάκι του Αι Γιώργη. Πρόκειται στην ουσία για τη διαδρομή του αγώνα ορεινού τρεξίματος "Μονοπάτι Αι Γιώργη" με τη διαφορά ότι εμείς ξεκινήσαμε απευθείας από το μονοπάτι κλείνοντας έναν κύκλο με τερματισμό πάλι στο σημείο της εκκίνησης. Ξεκινάμε με μπλε τετράγωνα μέχρι το εκκλησάκι του Αι Γιώργη όπου υπάρχει και πηγή με νερό. Στη συνέχεια ακολουθούμε τη διαδρομή προς Αγ. Κυπριανό με πορτοκαλί τρίγωνα. Η διαδρομή μας διασταυρώνεται δύο φορές με δασικό δρόμο. Στη δεύτερη διασταύρωση αφήνουμε το μονοπάτι προς Αγ. Κυπριανό (πορτοκαλί τρίγωνα) και ακολουθούμε τη σήμανση με τα μπλε τετράγωνα. Δεν στρίβουμε πουθενά ενώ μετά την πηγή πλατάνι (όπου και τρεχούμενο νερό) σε χαρακτηριστική τοποθεσία με πλατάνια το μονοπάτι συνεχίζει με κόκκινα σήματα μέχρι να συναντήσουμε χωματόδρομο. Στη διχάλα του χωματόδρομου πηγαίνουμε αριστερά (υπάρχει κλειστή μπάρα) μέχρι να καταλήξουμε στην αφετηρία μας.
Είναι μια πολύ όμορφη διαδρομή ιδανική για ορεινό τρέξιμο με βατό έδαφος, ενώ μετά το εκκλησάκι έχουμε ιδανικό μονοπάτι στο σύνολό του επίπεδο και κατηφορικό και στα τελευταία του τμήματα αρκετά φαρδύ. Το μονοπάτι Αμυγδαλιές -Αγ. Γεώργιος Κεραμιδίου είναι σε γενικές γραμμές αρκετά σαφές με καλή σήμανση, χωρίς να είναι ιδιαίτερα κουραστικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι διαδρομές έχουν καταγραφεί με GPS σε πραγματικό πεδίο. Σε καμία περίπτωση δεν εξατομικεύονται στα μέτρα ενός εκάστου (εμπειρία, φυσική κατάσταση), αφού κάτι τέτοιο είναι αδύνατο μέσω μιας εφαρμογής. Επομένως και ο βαθμός δυσκολίας είναι σχετικός και προσδιορίζεται από τις εκάστοτε συνθήκες, την απόσταση, την υψομετρική διαφορά, τη χρήση ειδικού εξοπλισμού κλπ. Επίσης προσδιορίζεται υποκειμενικά από τη δική μας εμπειρία στη διαδρομή που δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί με άλλες εμπειρίες. Ακόμα, υπάρχει η πιθανότητα τα όργανα πλοήγησης να παρουσιάζουν αποκλίσεις μεταξύ τους. Αυτό οφείλεται σε παράγοντες που αφορούν τη λήψη σήματος ή άλλους λόγους και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν σε απόλυτους αριθμούς. Οι διαδρομές είναι ολοκληρωμένες, είτε μιας, είτε δύο κατευθύνσεων (με επιστροφή) και δεν είναι μόνο τουριστικές, αλλά μπορεί να κινούνται και εκτός μονοπατιού ή εναλλακτικά, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά την ημέρα της καταγραφής. Σε κάθε τέτοια περίπτωση ενημερώνουμε για τις ειδικές συνθήκες. Σε χειμερινές διαδρομές με χιόνι ή ομίχλη υπάρχει η πιθανότητα να μην πατάμε ακριβώς στο ίχνος του μονοπατιού.
Τέλος, η καταγραφή δεν σημαίνει ότι είμαστε παρόντες δια ζώσης την ώρα που κάποιος ακολουθεί τη διαδρομή και επομένως δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Οι διαδρομές είναι αξιόπιστες, όμως συνιστούμε να συμβουλεύεστε και χάρτη και άλλες πηγές πληροφοριών έτσι ώστε να οργανώσετε την εκδρομή σας. Σε κάθε περίπτωση είναι ευπρόσδεκτες οι ερωτήσεις και τα σχόλιά σας.

3 kommentarer

 • Bild av agorf

  agorf 2017-dec-10

  I have followed this trail  View more

  Πολύ ευχάριστη και σύντομη διαδρομή.

 • Bild av georgenikola

  georgenikola 2020-maj-26

  I have followed this trail  View more

  Ωραία διαδρομή με σημεία που ανταμοίβουν με την ομορφιά

 • 12021967gina 2021-apr-04

  Ωραία διαδρομή, η κόκκινη σήμανση της επιστροφής δεν ήταν ευδιάκριτη και χαθήκαμε μετά τα πλατάνια.

You can or this trail